Δ.Καρύδης: Στην τελική ευθεία η επανασύσταση του ΥΕΝ

Στη Γενική Συνέλευση του Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο SAVOY του Πειραιά, παρευρέθη ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους, ο βουλευτής αναγνώρισε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας , λέγοντας, χαρακτηριστικά, 
ότι «οι μεγάλες αλλαγές που επαγγελθήκαμε στον τομέα της Ναυτιλίας χάθηκαν λόγω της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού στην εφαρμογή τους. Η συζήτηση για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας έχει μπει στην τελική ευθεία».
Ο κ. Καρύδης, στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην ικανοποίηση δύο διαχρονικών, βασικών αιτημάτων της όπως είναι η ίδρυση και η λειτουργία του Αρχηγείου του Λ.Σ και η καθιέρωση αδιάβλητων, διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών στην πρόσληψη 587 Λιμενοφυλάκων, Υπαξιωματικών και Αξιωματικών στο Λ.Σ, βάζοντας τέλος στο όργιο ρουσφετολογίας και κομματισμού των προηγούμενων ετών. Είναι θετικό επίσης το γεγονός ότι η απόδοση των οφειλόμενων οδοιπορικών από το 2006 με μεγάλες προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας έχουν ξεμπλοκάρει και καταβάλλονται στους δικαιούχους. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τα οφειλόμενα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εδώ πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.
«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η αποτελεσματική λειτουργία της Διοίκησης προς όφελος του προσωπικού και ήδη υπάρχει αισθητή βελτίωση» επισήμανε ο Δημήτρης Καρύδης. «Είναι όμως εξοργιστικό τα στελέχη της Ν.Δ να χύνουν «κροκοδείλια» δάκρυα για τις ελλείψεις όταν αυτές διογκώθηκαν επί των ημερών της.
Στην συνέχεια, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων αναφέρθηκε στο ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας το οποίο θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας για τη νέα Δανειακή Σύμβαση. «Γνωρίζουμε ότι μισθολογικά έχετε φθάσει στα όρια σας και γι΄ αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διατηρηθεί ο οικονομικός προγραμματισμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπως αυτός αποτυπώθηκε στον προϋπολογισμό του 2012. Τα νυχτερινά και οι αμοιβές του Σαββατοκύριακου πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχτούν στα Σώματα Ασφαλείας διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα για την προστασία των πολιτών και της χώρας», κατέληξε ο κ. Καρύδης.
Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων τόνισε ότι «είμαστε στο πλευρό σας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων σας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία της Γενικής Συνέλευσης του Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων.










ΠΗΓΗ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.