Πρωταγωνίστρια η Ναυτιλία σε εκδήλωση τιμητικών διακρίσεων

Τελετή Απονομής Τιμητικών Διακρίσεων και Συναυλία των φιλαρμονικών ορχηστρών των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Μια εκδήλωση που οργανώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα Αρχηγεία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος  - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος και ήταν αφιερωμένη στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και στις οικογένειες τους.
Με την εκδήλωση αυτή η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και οι φυσικές Ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας θέλησαν να τιμήσουν όλο το προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν με συνέπεια για την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Ήταν μια κοινή πολιτιστική εκδήλωση για να αναδειχθεί η αξία της κοινής προσπάθειας, της συναδελφικότητας, της σύμπλευσης και της ομοψυχίας του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στη συναυλία συνέπραξαν οι φιλαρμονικές ορχήστρες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες παρουσίασαν μουσικά έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Επίσης, η Ομάδα Ελληνικού Λαϊκού Χορού Δήμου Καλλιθέας με την ορχήστρα, τη χορωδία και το χορευτικό συγκρότημά της, παρουσίασαν ένα χορευτικό οδοιπορικό σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε Έλληνες με οικονομική επιφάνεια, που έμπρακτα, με δωρεές και χορηγίες, συνδράμουν το έργο και τις προσπάθειες των Σωμάτων Ασφαλείας στην εκτέλεση της αποστολής τους.
Για την προσφορά τους στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας τιμήθηκαν οι κ.κ Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Ship Management Corporation Limited, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil, Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Ανδρέας Δρακόπουλος, Σπύρος Νιάρχος και Φίλιππος ΝιάρχοςΣυμπρόεδροι του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Costamare Incorporation, Ιωάννης Κωστόπουλος, Πρόεδρος της ALPHA Bank, Εριέττα Λάτση, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», Δημήτρης Μελισσανίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων της “Aegean Oil”, Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias A.E., Κλεάνθης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ της Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Νίκος Πατέρας, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Νικόλαος Δ. Πατέρας» και Μιχάλης Σάλας, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Οι τιμηθέντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας αναφέροντας χαρακτηριστικά «τα βραβεία αξίζουν σε όλους εσάς. Ευχαριστούμε όλους στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας που υποστηρίζουν τον όρκο τους για να μπορεί ο ελληνικός λαός να αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωση του τόπου, για τη δουλειά, την ευθύνη και την κοινωνική ευημερία».
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας υπηρετώντας όλους τους Έλληνες πολίτες κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Είναι υποχρέωση όλων μας, ο κάθε Έλληνας πολίτης στο μέτρο των δυνατοτήτων του να κάνει ότι μπορεί για να ανταποδίδει την προσφορά και την αυτοθυσία τους» τόνισαν μεταξύ άλλων οι τιμηθέντες.
Την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος είχαν οι εκπρόσωποι των τριών Σωμάτων, Αρχιπλοίαρχος Ηλίας Σαμπατακάκης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Κοκκαλάκης και Επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας. Στην έναρξη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Κοκκαλάκης καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους εκ μέρους όλων, τόνισε για το νόημα της εκδήλωσης:
«Σήμερα δεν είναι μία κοινή επιχειρησιακή δράση. Είναι μία κοινή πολιτιστική εκδήλωση για να αναδείξει την αξία της κοινής προσπάθειας, της συναδελφικότητας, της σύμπλευσης και της ομοψυχίας του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.
Για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι πέραν από την επαγγελματική μας ευσυνειδησία και το αίσθημα ευθύνης που έχουμε εκτελώντας την αποστολή μας, είμαστε άνθρωποι με καρδιά και ψυχή.
Με ευαισθησίες, με ενδιαφέροντα, με αγάπη για τη ζωή, τη μουσική, το χορό και το τραγούδι.
Και είμαστε εμείς οι ίδιοι, όλοι μας, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέχρι και το νεότερο μέλος της μεγάλης οικογένειας των Σωμάτων Ασφαλείας που δίνουμε καθημερινά έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Από την πρωτεύουσα έως την πιο απομακρυσμένη γωνιά της πατρίδας μας, για την προστασία του πολίτη.
Και είμαστε όλοι μαζί.
Και είμαστε προσηλωμένοι στο κοινό μας στόχο, για να διασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή και γαλήνη, με συνεργασία, με σεβασμό στον πολίτη, με κατανόηση και αλληλεγγύη στον άνθρωπο.
Είμαστε αφοσιωμένοι στην οικοδόμηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Μιας κοινωνίας που δημιουργεί, προοδεύει και ευημερεί.
Σε αυτήν μας την καθημερινή προσπάθεια, έχουμε την πολύτιμη ηθική συμπαράσταση του ελληνικού λαού.
Και δε ξεχνάμε, ούτε μία στιγμή, ότι τα δικαιώματα του λαού είναι αυτά που μας δίνουν τη δύναμη και ορίζουν τις υποχρεώσεις μας».










ΠΗΓΗ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.