Παρέμβαση της ιταλικής κυβέρνησης σε δίκη Ιταλών ναυτικών στην Ινδία


- Στην Ινδία μεταβαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ντε Μιστούρα μετά την σύλληψη δυο Ιταλών ναυτικών.

Η κυβέρνηση της Ρώμης πρόκειται να αποστείλει στο Νέο Δελχί τον υφυπουργό εξωτερικών Στάφαν Ντε Μιστούρα για επαφές με τις ινδικές αρχές σχετικά με την υπόθεση των δυο ιταλών ναυτικών Σαλβατόρε Τζτιρόνε και Μασιμιλιάνο Λατόρε οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή και κατηγορούνται για την δολοφονία δυο ινδών ψαράδων.

Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, τα δυο μέλη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, που επέβαιναν στο πετρελαιοφόρο Εnrica Lexie --για να προστατεύσουν την ακεραιότητα του πληρώματος-- άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αλιευτικού που βρισκόταν σε μικρή απόσταση, δολοφονώντας δυο ψαράδες.

Οι ιταλοί ναυτικοί μεταφέρθηκαν στη στεριά και, όπως γράφει ο Τύπος στην Ιταλία, υπήρξε μεγάλη ένταση όταν διαδηλωτές περικύκλωσαν το σημείο όπου βρίσκονταν οι δυο ιταλοί ναύτες του συντάγματος «Σαν Μάρκο» ζητώντας την καταδίκη τους σε θάνατο.

Οι κατηγορούμενοι πάντως συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι πυροβόλησαν στον αέρα και στην θάλασσα και σε καμία περίπτωση με τρόπο που να μπορούσε να τραυματίσει θανάσιμα τους ψαράδες. Αμέσως μετά το συμβάν, είχαν πει ότι «ο τρόπος με τον οποίο το αλιευτικό είχε προσεγγίσει το πετρελαιοφόρο, άφηνε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επρόκειτο για επίθεση πειρατών».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δυο Ιταλών πρόκειται να επιμείνουν και στο ότι «η ινδική δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί με την όλη υπόθεση, διότι το συμβάν έλαβε χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού πλοίου, σε διεθνή χωρικά ύδατα».

«Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε νεκρό σημείο, χρειάζεται μια έντονη διπλωματική δραστηριότητα», τονίζει η δημόσια τηλεόραση Rai. Η δε εφημερίδα Corriere della Sera υπογραμμίζει ότι «πριν από το συγκεκριμένο συμβάν είχε προηγηθεί επίθεση στο ελληνικό εμπορικό πλοίο Olympic Flair. Κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε μια γενικευμένη ανησυχία, στην όλη περιοχή, εξ αιτίας νέων πιθανών επιθέσεων των πειρατών, και να μην πυροβόλησαν, κατά συνέπεια, μόνον οι ιταλοί ναυτικοί».





ΠΗΓΗ-www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.