Ιόνια Νησιά: Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις σε υποδομές για τα «ορφανά λιμάνια»

«ΕΠΙΕΙΚΩΣ απαράδεκτη» χαρακτηρίζει μέσω επιστολής προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Α. Γεωργιάδη την κατάσταση που επικρατεί στις λιμενικές εγκαταστάσεις στα ονομαζόμενα «ορφανά λιμάνια», δηλαδή των Διαποντίων Νήσων και της Κέρκυρας, η αντιπεριφερειάρχης Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σμαράγδα Σαρδελή και ζητεί άμεσες παρεμβάσεις ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Τονίζεται πως στα ορφανά λιμάνια εντάσσονται τα λιμάνια που δεν διαθέτουν φορείς διαχείρισης, Διαποντίων Νήσων (Οθωνοί, Ερρείκουσα και Μαθράκι) και Κέρκυρας (Λευκίμμης, Παλαιοκαστρίτσας, Κασσιόπης, Αγ. Στεφάνου, Αστρακερής κ.ά.) πλην των λιμανιών της πόλης της Κέρκυρας και των Παξών.

Η αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζει πως «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Κέρκυρας και στα λιμάνια των Διαποντίων Νήσων είναι επιεικώς απαράδεκτη. Το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου χρήζει άμεσης παρέμβασης, λόγω των προσχώσεων που έχουν προκύψει και οσονούπω θα είναι ακατάλληλο όσον αφορά τη δυνατότητα συγκοινωνιακής προσβασιμότητας. Αποτέλεσμα δε της ακαταλληλότητας αυτής θα είναι η διακοπή της σύνδεσης με τα Διαπόντια Νησιά. Τονίζει δε πως οι «ενέργειες θα πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές προς την αποκατάσταση του προβλήματος. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στα λιμανάκια Μαθρακίου και Οθωνών τα οποία εξυπηρετούν τους κατοίκους των βορειοδυτικότερων νησιών της Ελλάδος. Η αναγκαιότητα παρέμβασής μας είναι σαφώς δεδομένη».

Η κ. Σαρδελή αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Μικρών Νησιών και Νησιωτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την παρέμβαση της περιφέρειας στις λιμενικές αυτές εγκαταστάσεις και ζητεί από τον υφυπουργό την έγκριση, ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις, έστω για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος.










 ΠΗΓΗ-express.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.