Δήμος Πειραιά: Eπενδυτικές προτάσεις για τον Πειραιά


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά εξεδόθη το απόγευμα ανακοίνωση σχετικά με τους ισχυρισμούς της ΟΛΠ ΑΕ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για το Εκθεσιακό Κέντρο και τα έργα υποδομών:
«Για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ προσπαθεί, για να δικαιολογήσει συμπεριφορές και αποφάσεις της, να βρει συνενόχους από το παρελθόν. Θα βρει πράγματι πολλούς που ευθύνονται για τη συρρίκνωση και την εγκατάλειψη της πόλης του Πειραιά, καθώς για χρόνια δεν έγινε ούτε ένα έργο υποδομής.

Σήμερα πάντως σε αυτές τις λογικές και πρακτικές δεν θα βρει συνένοχο oύτε τη Δημοτική Αρχή, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε τον Πειραϊκό λαό.

Συνεδριακό Κέντρο ο Πειραιάς έχει. Αλλά για οκτώ ολόκληρα χρόνια με ευθύνη όλων των Διοικήσεων του ΟΛΠ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του προφανώς για κάποιους λόγους που εκείνοι γνωρίζουν.
Επί 8 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μια κίνηση για την ανακατασκευή και την επέκταση της Παγόδας ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις ενός Σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου. Οι μεγαλεπήβολες εξαγγελίες για ξενοδοχεία πέντε αστέρων εκεί που είναι σήμερα η Παγόδα, και η δημιουργία νέου Συνεδριακού Κέντρου στο Παλατάκι, έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο και προϋποθέτουν νέο κύκλο κατασπατάλησης πόρων και πολύτιμου χρόνου χωρίς να γίνεται κανένα έργο.
Αποτέλεσμα τα «Ποσειδώνια» να έχουν εξοριστεί από το φυσικό τους χώρο που είναι ο Πειραιάς και να περιφέρονται από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο αντί να είναι στο λιμάνι του Πειραιά.
Βούλησή μας είναι να επιστρέψουν άμεσα στην πόλη της ναυτοσύνης και θα επιστρέψουν.
Ο Πειραιάς χρειάζεται παράλληλα ξενοδοχειακή υποδομή υψηλού επιπέδου στον κοινωνικό ιστό της πόλης. Και αυτό γιατί φιλοδοξούμε να γίνει εκτός από πόλος της διεθνούς κρουαζιέρας και πόλος τουριστικού προορισμού.
Γι΄ αυτό και ως δημοτική αρχή έχουμε συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις τις οποίες και θα υλοποιήσουμε άμεσα.
Για το ότι μέχρι σήμερα ο Πειραιάς δεν έχει αποκτήσει ξενοδοχειακές αλλά και άλλες υποδομές ευθύνες έχουν τόσο οι προηγούμενες διοικήσεις του ΟΛΠ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που εξαντλήθηκαν σε εξαγγελίες και με έργο για τον Πειραιά μηδέν.
Πράγματι οκτώ χρόνια μετά είναι ώρα για έργα και όχι για λόγια. Γι΄αυτό καλούμε τη διοίκηση του ΟΛΠ να μη συνεχίζει τους αναληθείς ισχυρισμούς ότι για τα δήθεν επενδυτικά της σχέδια συμφωνούν τόσο η δημοτική αρχή όσο και το δημοτικό συμβούλιο και οι φορείς της πόλης. Η αλήθεια είναι ότι είναι απέναντι. Η ΟΛΠ ΑΕ ας συνειδητοποιήσει έστω και τώρα ότι ο Πειραιάς θέλει πίσω το λιμάνι του, μια και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του, όπως το Δημοτικό Θέατρο η πλατεία Κοραή και κάθε γωνιά της πόλης».






ΠΗΓΗ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.