H Kίνα προαναγγέλλει επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής


Bloomberg AFP
Ανοικτό αφήνει το Πεκίνο το ενδεχόμενο για μία επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας κατά το τρέχον έτος, λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και της επιδείνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
«Η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους επιδεινώνεται και οι καθοδικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία αυξάνονται, με τη διεθνή ζήτηση να παραμένει σε μέτρια επίπεδα και τις παγκόσμιες αγορές των εμπορευμάτων και του χρηματοοικονομικού κλάδου να εξακολουθούν να είναι ασταθείς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής Τεχνολογίας της ασιατικής χώρας.

Ο οίκος Fitch τόνισε ότι η «απότομη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας αποτελεί βασικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία μία μέρα αφού το ΔNT είχε προειδοποιήσει ότι η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης θα μπορούσε να περιορίσει την κινεζική ανάπτυξη σχεδόν κατά το ήμισυ από την επίσημη πρόβλεψη του 8,2%. «Η ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Κίνα τίθεται αντιμέτωπη με ένα όλο και πιο περίπλοκο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενους παράγοντες αστάθειας και αβεβαιότητας» σημειώνει το υπουργείο. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τη κινεζικής ρυθμιστικής αρχής ξένου συναλλάγματος, οι τράπεζες της χώρας περιορίζουν την έκθεσή τους στις χώρες της Ευρωζώνης με προβλήματα χρέους. Οπως αναφέρει η εφημερίδα China’s Financial News, 11 τράπεζες από τις 53 που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι έχουν περιορίσει ή ακόμα και διακόψει τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες με ευρωπαϊκές χώρες με προβλήματα χρέους, καθώς και ότι έχουν αναστείλει τις συναλλαγές παραγωγών με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Εν τω μεταξύ, σε νέο ιστορικό ρεκόρ ανήλθε το εμπορικό έλλειμμα στη Γαλλία για το 2011, γεγονός που αποδίδεται στην πτώση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα διευρύνθηκε στα 69,6 δισ. ευρώ από τα 51,5 δισ. του 2010. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 8,6%, στα 428,8 δισ. ευρώ, σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης 14% που είχαν καταγράψει το 2010. Αντίστοιχα, το επίπεδο εισαγωγών παρουσίασε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 11,7%, στα 498,39 δισ. ευρώ από τα 446,28 δισ. του 2010.




ΠΗΓΗ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.