Εντονη η ζήτηση για LNG carriers μέχρι το 2020


Ο διπλασιασμός του παγκόσμιου στόλου LNG carriers μέχρι το 2020 θα απαιτηθεί για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, εφόσον όλες οι επενδύσεις που έχουν ανακοινωθεί λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις.


Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα της νορβηγικής επενδυτικής τράπεζας Pareto Securities η οποία επισημαίνει ότι η αγορά LNG το 2020 μπορεί να φτάσει τα 781 εκατ. τόνους από τα 455 που είναι σήμερα. Στην ανάλυσή της επισημαίνει ότι για να καλυφθεί η ζήτηση θα χρειαστούν συνολικά 782 LNG carriers, κατά 352 περισσότερα από το σημερινό παγκόσμιο στόλο, και τα πλοία που είναι υπό παραγγελία.

Στις προβλέψεις της η εταιρεία σημειώνει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια οικονομία ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τη χρηματοδότηση ορισμένων επενδύσεων στον κλάδο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να μην πάρουν όλα τα σχέδια το «πράσινο φως».

Παρ' όλα αυτά η Pareto σημειώνει ότι το 2011 σχεδόν όλα τα επενδυτικά έργα αναφορικά με το LNG έλαβαν χρηματοδότηση, παρά τους κλυδωνισμούς στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης χωρητικότητας για LNG carriers αναμένεται για το 2016, όταν και είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε λειτουργία όλα τα έργα στην Αυστραλία, και ο παγκόσμιος στόλος θα χρειάζεται 481 πλοία για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αγοράς, από 361 σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο ελληνικός εφοπλισμός έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στα LNG Carriers ως μία εναλλακτική λύση έναντι της μεταφοράς πετρελαίου. Το 2011 κατατέθηκαν 23 παραγγελίες για LNG Carriers από Ελληνες εφοπλιστές συνολικής αξίας 4,2 δισ. δολαρίων.





ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική - marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.