Έρχονται κρουαζιερόπλοια στα Χανιά


Περιμένουν 140.000 κόσμο
«Ανάσα» στην τοπική οικονομία, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, αναμένεται να δώσει και φέτος ο τουρισμός κρουαζιέρας καθώς περισσότερα από εκατόν σαράντα χιλιάδες άτομα θα επισκεφθούν τον Νομό Χανίων το επόμενο διάστημα. Τρεις εταιρείες, δώδεκα κρουαζιερόπλοια, εξήντα τέσσερις αφίξεις, εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες περίπου είναι τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό κρουαζιέρας το 2012 στα Χανιά.
Τουριστικοί πράκτορες και φορείς χαρακτηρίζουν τον τουρισμό κρουαζιέρας ως στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για τον Νομό Χανίων με απώτερο στόχο την καθιέρωση του λιμανιού της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας.
Στην κατεύθυνση αυτή ο λιμένας Σούδας, το παλιό λιμάνι, οι υποδομές στο κέντρο της πόλης (μεταφορές, συγκοινωνίες, πεζοδρόμια), αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ξένους επισκέπτες θα βρεθούν στο επίκεντρο, ώστε να αποτελέσουν διαφήμιση και όχι να λειτουργήσουν δυσφημιστικά για τον Νομό Χανίων στο εξωτερικό.
Η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου στο παλιό λιμάνι, από την εταιρεία «Seabourn Cruises», η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από την εταιρεία «Royal Caribbean» θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου από το λιμάνι της Σούδας.


ΠΗΓΗ:portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.