Οι 600 από τους 700 Έλληνες εφοπλιστές «παίζουν» με τα δικά τους χρήματα


Ο Jochen Doble, εταίρος σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της Γερμανίας, σημειώνει ότι από τους 700 Έλληνες πλοιοκτήτες, οι 600 «παίζουν» με τα δικά τους χρήματα και οι υπόλοιποι 100 με κεφάλαια τρίτων, ενώ στη Γερμανία από τους 370 πλοιοκτήτες, οι 340 «παίζουν» με χρήματα άλλων, μία βασική διαφορά ανάμεσα στην ελληνική και γερμανική ναυτιλία.
Και αυτός περιμένει πολλές γερμανικές χρεοκοπίες, καθώς τα KG Funds είναι εξαντλημένα από τα μεγάλα χρέη τους και την έλλειψη επαρκούς ρευστότητας.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Βοδούρογλου, πρόεδρος της εισηγμένης Paragon Shipping, τονίζει στους FT ότι αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ελληνική ναυτιλία ευνοείται από ένα πολύ γενναιόδωρο φορολογικό σύστημα, τελικά η αντοχή της σε τέτοιες δύσκολες περιόδους αποτελεί απόδειξη τι μπορεί να καταφέρει η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα, αν αφεθεί να δουλέψει χωρίς την κρατική γραφειοκρατία.




ΠΗΓΗ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.