Νεώριον A.E. Συμμετοχών: Διευκρινίσεις για τη διαγραφή των Ναυπηγείων Ελευσίνας από το Ειδικό Μητρώο


Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαγραφή της θυγατρικής της εταιρείας «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ» από το Ειδικό Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων, λόγω μη έγκαιρης προσκόμισης αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, προέβη η Νεώριον .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, για την εγγραφή της θυγατρικής της στο Ειδικό Μητρώο απαιτείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 6 του Ν.3551/2007, η προσκόμιση από αυτήν της άδειας λειτουργίας του Ν.3325/2005, πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας και τεχνική επαγγελματική άδεια του απασχολούμενου προσωπικού όταν αυτό απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία.
Η εγγραφή των επιχειρήσεων ισχύει για 5 χρόνια, δια δε την ανανέωση της οποίας απαιτείται η υποβολή εκ νέου των ως άνω δικαιολογητικών.
Η Νεώριον σημειώνει πως, σύμφωνα με τις παρ.1 και 2 του άρθρου 3 του Ν.3919/2011 (Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων), καταργήθηκε η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος εφόσον η χορήγηση της άδειας αυτής συναρτάται προς την αντικειμενικώς διαπιστούμενη κατά δεσμία αρμοδιότητα συνδρομή νόμιμων προϋποθέσεων, όπως συντρέχει στην παρούσα περίπτωση διοικητικών αδειών και εγκρίσεων που αφορούν στην τήρηση του ανωτέρω Ειδικού Μητρώου.
«Συνεπώς, δεν υφίσταται πλέον η απαίτηση χορήγησης της συγκεκριμένης διοικητικής έγκρισης προς τη θυγατρική μας εταιρεία, η σύννομη άσκηση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας της οποίας βασίζεται στην εν ισχύ άδεια λειτουργίας της», τονίζει η εταιρεία.
Επισημαίνει, έτσι, πως η απόφαση υπ' αριθ. 729/Φ16-1/07.02.2012 της Περιφέρειας Αττικής περί διαγραφής της θυγατρικής της από το Μητρώο, λόγω μη προσκόμισης εντός του Ιανουαρίου 2012 αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, «δεν επηρεάζει σε τίποτα την κανονική άσκηση της ναυπηγοεπισκευαστικής της δραστηριότητας ούτε και επιβάλλει τη διακοπή οποιωνδήποτε εκ των εργασιών αυτών, οι οποίες καλύπτονται στο σύνολο τους από την εν ισχύ άδεια λειτουργίας της».
Το ίδιο ισχύει άλλωστε και αναφορικά προς την άσκηση και ευδοκίμηση ή μη της προβλεπόμενης διοικητικής προσφυγής κατά της ως άνω απόφασης διαγραφής, την οποία η θυγατρική της εταιρεία προτίθεται να ασκήσει εντός της νόμιμης προθεσμίας, καθώς και την επανεγγραφή η μη της θυγατρικής της στο Ειδικό Μητρώο.
«Η Διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ότι δεν υφίστανται ουσιαστικές επιπτώσεις από την διαγραφή της θυγατρικής μας εταιρείας από το Ειδικό Μητρώο, ως εκ τούτου έκρινε μη απαραίτητη την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού», καταλήγει η Νεώριον στην ανακοίνωσή της.


ΠΗΓΗ-naftemporiki.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.