Από τη Σομαλία πίσω στη Σαλαμίνα η φρεγάτα «Ύδρα»


Μέχρι και σήμερα και ενώ η οικονομική κρίση βαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο, η Ελλάδα ήταν συνεπής στις διεθνείς "υποχρεώσεις" της, αφού ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις δίνουν το παρόν στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, ακόμη και στην μακρινή Σομαλία όπου περιπολεί διεθνής ναυτική δύναμη με αποστολή την προστασία της διεθνούς ναυτιλίας από τους πειρατές που καταλαμβάνουν εμπορικά πλοία και κρατούν ως ομήρους τα μέλη των πληρωμάτων.

Σήμερα, στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των πλοίων που διέρχονται από την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού και τα στενά του Άντεν, συμμετέχει η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "Υδρα". Με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η ελληνική φρεγάτα θα επιστρέψει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις 8 Μαρτίου, περίπου ένα μήνα νωρίτερα από την προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου επιστροφή του πολεμικού πλοίου.

Με απόφαση της κυβέρνησης, η Ελλάδα δεν θα αποστείλει πολεμικό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σομαλίας ούτε το δεύτερο εξάμηνο του 2012, παρά τον αρχικό προγραμματισμό για συμμετοχή μιας ελληνικής φρεγάτας στη διεθνή ναυτική δύναμη για χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Ποια θα είναι η εξοικονόμηση για τον κρατικό προϋπολογισμό από την απόφαση να μην υπάρχει ελληνικό πλοίο στη Σομαλία για τρεις μήνες;, Επτάμιση εκατομμύρια ευρώ! Με απλά λόγια, κάθε μήνας παραμονής μιας ελληνικής φρεγάτας στη Σομαλία επιβάρυνε μέχρι σήμερα τους Έλληνες φορολογούμενους με περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.





ΠΗΓΗ: protothema.gr
Μάκης Πολλάτος
ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.