Ναυπηγοεπισκευή: «Κράτος εν κράτει» το Συνδικάτο Μετάλλου

Ενα «κράτος εν κράτει» έχει εγκαταστήσει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, το Συνδικάτο Μετάλλου σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στην Εισαγγελία Πειραιά, τέσσερις εργοδοτικές ναυπηγοεπισκευαστικές οργανώσεις.

Οι εργοδοτικοί φορείς, όπως αποκαλύπτουν στη αναφορά τους προς την εισαγγελία, έχουν καταφύγει και στο παρελθόν στις υπηρεσίες της δικαιοσύνης, καθώς στις όποιες καταγγελίες έκαναν στις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες δεν αντέδρασε κανείς εκτός ίσως από τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη.

Κατεπείγουσα εξέταση

Μετά την τελευταία αναφορά τους πάντως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε, και του Λιμενικού Σώματος για την εφαρμογή του Κώδικα Ασφαλείας από πλευράς ΟΛΠ [OLPr.AT] και της εξασφάλισης ελεύθερης προσπέλασης στους χώρους εργασίας της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης (ΝΑ.ΖΩ) από πλευράς Λ.Σ.

Η έρευνα διατάχθηκε όπως προαναφέρθηκε, μετά από αναφορά της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Ενώσεων Ναυπήγησης και Επισκευής Πλοίων, της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, της Ένωσης Βιοτεχνών Μηχανουργών Πειραιά, και της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Ηλεκτρολόγων Πειραιά, προς την εισαγγελία.

Με την αναφορά τους οι τέσσερις εργοδοτικές Ενώσεις βάλλουν κατά του Συνδικάτου Μετάλλου, το οποίο όπως υποστηρίζουν ακολουθεί "παράνομη πρακτική" προκειμένου "να επιβάλει στις εργοδοτικές επιχειρήσεις υπογραφή δυσμενών επιχειρησιακών συμβάσεων".

Οι εργοδοτικές οργανώσεις αναφέρουν στην καταγγελία, μεταξύ άλλων, ότι «μέχρι σήμερα διαπιστώσαμε ότι ο πλήρης έλεγχος πρόσβασης στην ΝΑΖΩ ελέγχεται αποκλειστικά από το Συνδικάτο. Η είσοδος σε αυτήν απαιτεί την έγκρισή τους τον έλεγχο των εργαζομένων και την αποτροπή τους, από την εργασία τους.

Αυτή η παράνομη συμπεριφορά δεν θα μπορούσε να συμβεί αν η νομιμότητα επικρατούσε και αν οι αρμόδιοι φορείς έπρατταν το καθήκον τους, α) Αν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς φύλασσε το χώρο του β) αν η Δημόσια Δύναμη εξασφάλιζε την ελεύθερη προσπέλαση στους χώρους εργασίας. Καθημερινά, τα μέλη των οργανώσεών μας, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτούς υπόκεινται σε εγκληματική βία και αδυναμία εργασίας.

Αυτή επιβάλλεται από το συνδικάτο μετάλλου. Και δεν θα μπορούσε να εφαρμοσθεί χωρίς σειρά επανειλημμένων παραβάσεων καθήκοντος και καταχρήσεων εξουσίας από τους φορείς στους οποίους η Πολιτεία ενεπιστεύθη την προστασία του νόμου και της τάξης», προστίθεται στην αναφορά των εργοδοτικών οργανώσεων προς την εισαγγελία.

Κλειστή είσοδος

Στη συνέχεια προσθέτουν ότι προχθές, "όπως και κάθε μέρα, οι επιχειρήσεις πού είχαν εργασία στην ΝΑΖΩ, στο Πέραμα, βρήκαν την είσοδο κλειστή, μια ομάδα του συνδικάτου να ελέγχει την είσοδο και την πινακίδα "κάτω τα χέρια από τη ΝΑΖΩ, τα λιμάνια ανήκουν στο Λαό"".

Αυτή η "λαϊκή συντεχνία" και σήμερα ήλεγξε το χώρο, μπήκε στα καράβια και κατέβασε τους εργαζόμενους από τη δουλειά τους. Δεκάδες αδικήματα διαπράχθηκαν μπροστά στη Δημόσια Δύναμη πού δεν έπραξε το καθήκον της, απλά φρόντισε την "μεταφορά" των εργαζομένων μέσα "στην εμπόλεμη ζώνη". Τα μέλη μας βλέπουν καθημερινά ότι για να δουλέψουν πρέπει να πάρουν την άδεια του συνδικάτου.

Ότι η Πολιτεία δεν τους προστατεύει. Ότι καταστρέφονται από την κατάσταση αυτή", και καταλήγει: "Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη πια. Τα μέλη μας έχουν χάσει τον έλεγχό τους και μια αναβάθμιση των επεισοδίων αναμένεται. Κάποτε δούλευαν 4.500 άνθρωποι και τώρα κανένας. Η Πολιτεία αποφάσισε να εκχωρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας αποτελείτε την αιχμή εξουσίας να επιβάλει το νόμο και την τάξη όπως οφείλει και δύναται".


ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
ΑΠΟ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.