Γ.Γ.Λιμένων: Η μικρότερη δυνατή αύξηση στα πλοηγικά


“Προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής είναι η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Το σύνολο των προσπαθειών της συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή και επιδιώκει τη μη περαιτέρω επιβάρυνση των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν άμεσα ή έμμεσα τους ελληνικούς λιμένες”.
Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΓΓ Λιμένων για την αύξηση των πλοηγικών:

«Η αύξηση των πλοηγικών τελών τη δεκαετία του 2000 πραγματοποιήθηκε σε τακτά, σχεδόν ετήσια, χρονικά διαστήματα. Με δεδομένη την υφιστάμενη κατάσταση της ναυτιλιακής αγοράς και της οικονομίας γενικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής δεν προχώρησε σε καμία αύξηση των πλοηγικών τελών από το 2009.

Σήμερα, παρά τα επίπεδα του πληθωρισμού την τελευταία τριετία και τη ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η αύξηση επιλέχθηκε να είναι η μικρότερη δυνατή της συσσωρευμένης αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Να σημειωθεί ότι σε απόλυτες τιμές, το ύψος της μέγιστης αύξησης το οποίο επιβάλλεται στο μεγαλύτερο πλοηγούμενο πλοίο δεν υπερβαίνει τα 30€.»



ΠΗΓΗ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.