Επέκταση στα LΝG εξετάζει η ΤΕΝ

Ενα βήμα πριν από την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) βρίσκεται η Tsakos Energy Νavigation (TEN) του Ομίλου Τσάκου.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία με την ευκαιρία παρουσίασης των αποτελεσμάτων της για τη χρήση του 2011, βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο ναυπηγεία, ναυλωτές αλλά και άλλους παράγοντες, για να διερευνηθεί το ενδιαφέρον που θα οδηγήσει σε συνεργασίες και ανάλογες δομές, που θα επιτρέψουν στην ΤΕΝ να αυξήσει την παρουσία της στο συγκεκριμένο τομέα, χωρίς να προκαλέσει μεγάλα βάρη στον ισολογισμό της.

Το δεύτερο τρίμηνο

Οριστικές πάντως ανακοινώσεις αναμένονται από την εταιρεία προς το τέλος του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος έτους και εφόσον οι συζητήσεις καταλήξουν σε επιτυχή αποτελέσματα.

Η ΤΕΝ δραστηριοποιείται στη μεταφορά LNG με ένα πλοίο, το οποίο έχει ναυλωμένο σε εταιρεία φυσικού αερίου για τέσσερα χρόνια με ναύλο σε επίπεδα δύο φορές υψηλότερα από το σημείο brake even του πλοίου.

Παράλληλα, η ΤΕΝ εστιάζει το ενδιαφέρον της στην αγορά των shuttle tankers, ενώ εξετάζει και προτάσεις στον τομέα των θαλασσίων γεωτρήσεων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να δραστηριοποιηθεί σε όλο το ενεργειακό πλέγμα.

Η ΤΕΝ, στη διάρκεια του 2011, πραγματοποίησε έσοδα ύψους 395,16 εκατ. δολ., ελαφρώς μειωμένα των 408 εκατ. δολ. της χρήσης του 2010.

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 100,79 εκατ. δολ., ελαφρώς αυξημένα των 94,96 εκατ. δολ. του τέταρτου τριμήνου του 2010.

Για το σύνολο της χρήσης του 2011, η ΤΕΝ ανακοίνωσε ζημιές ύψους 88,95 εκατ. δολ., έναντι κερδών 21,03 εκατ. δολ. το 2010. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, οι ζημιές ανήλθαν στα 56,440 εκατ. δολ., έναντι ζημιών 2,451 εκατ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2010.




ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
Μερική Αναδημοσίευση
ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.