Εκκληση από φορείς της Κρήτης προς την ΠΝΟ εν όψει της απεργίας της

Να μην παρεμποδίσει τη μεταφορά των νωπών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης μέσω των πλοίων στην εσωτερική αλλά και στη διεθνή αγορά, ζήτησαν από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, αλλά και οι εκπρόσωποι των αγροτών.

    Την παραπάνω έκκληση προς τη διοίκηση της ΠΝΟ, που προσανατολίζεται άμεσα να προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που θα επιφέρει αναπόφευκτα τεράστια οικονομική ζημιά στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, απηύθυναν σήμερα ύστερα από σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης φορείς του νησιού και οι εκπρόσωποι των αγροτών της Ιεράπετρας και της Βιάννου.

    Σε επιστολή που απέστειλε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, προς τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, 'Αννα Διαμαντοπούλου, γίνεται έκκληση στην ΠΝΟ να βρεθεί συμβιβαστική λύση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των κρητικών αγροτικών προϊόντων, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά τους στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

    «Η επικείμενη απεργία από την πλευρά της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αναφέρει, θα δημιουργήσει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα στην οικονομία της Κρήτης και όχι μόνο. Ιδιαίτερα ο πρωτογενής τομέας παραγωγής θα πληγεί για ακόμα μία φορά, τη στιγμή που οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων θα αναγκαστούν να χάσουν μεγάλο κομμάτι της σοδειάς και κατ' επέκταση του εισοδήματός τους.

    Επίσης, τονίζει ότι πολλά από τα κρητικά προϊόντα είναι ευπαθή και τροφοδοτούν μεγάλα τμήματα της ελληνικής περιφέρειας, όπως και αγορές του εξωτερικού και επισημαίνει ότι σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, η απώλεια αγορών είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό της χώρας είναι μια οδυνηρή συνέπεια.

    Τέλος, αναφέρει ότι «κάνουμε έκκληση στη διοίκηση της ΠΝΟ να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των κρητικών αγροτικών προϊόντων ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά τους στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Οι συνέπειες από ανάλογες κινητοποιήσεις στο παρελθόν υπήρξαν ολέθριες για τη τοπική οικονομία και δεν είναι σήμερα η ώρα για να τις υποστεί ξανά».

    Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, ανέφερε ότι η παρεμπόδιση μεταφοράς των νωπών - ευπαθών αγροτικών προϊόντων στις υπόλοιπες αγορές εκτός Κρήτης θα σημάνει την οικονομική καταστροφή για τους αγρότες και για αυτό η ΠΝΟ θα πρέπει να εξαιρέσει το μεταφορικό έργο των κηπευτικών από το νησί.

    Τέλος, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων στις υπόλοιπες αγορές.








ΠΗΓΗ:express.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.