Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΠΕΝΕΝ :Όχι στην άρση του καμποτάζ


Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ζητά την απόσυρση των διατάξεων για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.
Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατέθεσε στη Βουλή η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου:

«Με το νομοσχέδιο καταργούνται οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη που αφορούσαν έκτακτη εισφορά ανά επιβάτη, αποσύρθηκε επίσης η διάταξη για την υπογραφή σύμβασης με τις εταιρείες κρουαζιέρας, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ των ελλήνων ναυτικών θα ισχύει σε όλα τα κρουαζιερόπλοια ανεξαρτήτως σημαίας.

Με την τελευταία αυτή διάταξη εξωθούνται οι όποιες εταιρείες ήθελαν την ελληνική σημαία να προσφύγουν σε κοινοτική ή άλλη σημαία τρίτων χωρών».

Σημειώνεται ακόμη ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια δεν υπάρχει κρουαζιερόπλοιο ελληνικής σημαίας και επομένως Έλληνες ναυτεργάτες με κατοχυρωμένα και συγκροτημένα δικαιώματα (κοινωνική ασφάλιση, ελληνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κ.ά).

Σχετικά με το θέμα αυτό επισημαίνεται στην επιστολή ότι «η μοναδική εταιρεία που είχε έως πέρυσι ελληνική σημαία (Core Marine - Λούης) μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις περί καμποτάζ προχώρησε στην αποβολή της ελληνικής σημαίας σηκώνοντας σημαία Μάλτας (η οποία κατατάσσεται στις σημαίες ευκαιρίας από την ITF)».

Οι ναυτεργάτες ζητούν να αποσυρθεί η διάταξη για την απελευθέρωση του καμποτάζ από το πολυνομοσχέδιο και να δρομολογηθεί άμεσα διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των ναυτικών και όλων των αρμόδιων φορέων και των εταιρειών.
ΠΗΓΗ:dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637