Επιβολή και στους ναυτικούς της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.


- Υπαγωγή και των ναυτικών, μεταξύ των λοιπών μισθωτών και συνταξιούχων, στην ρύθμιση του αρθρ. 29 του ν. 3986/2011 όπως ερμηνεύεται με την υπ’ αριθμ. 1246/2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών περί της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Με εγκύκλιό της η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών πληροφορεί ότι σε εφαρμογή του αρθρ. 29 του ν. 3986 (ειδική εισφορά αλληλεγγύης σε φυσικά πρόσωπα) εξεδόθη από το Υπουργείο Οικονομικών η υπ’ αρίθμ. 1246/7 Δεκεμβρίου 2011 Εγκύκλιος με την οποία προβλέπεται η επιβολή και στους ναυτικούς, όπως στους λοιπούς μισθωτούς και συνταξιούχους, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Ειδικότερα ότι: «Η παρακράτηση (για τους αξιωματικούς και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εμπορικά πλοία) διενεργείται κατά την καταβολή και υπολογίζεται με συντελεστή μετά από προηγούμενη αναγωγή του μισθού σε ετήσιο καθαρό εισόδημα που ορίζεται από την παράγραφο 3 του άρθρου 29 του ν. 3986/2011».
Επειδή η υπαγωγή των ναυτικών στην σχετική ρύθμιση δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, λόγω της φύσης της ναυτικής εργασίας, η Ένωση προέβη σε παραστάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες όμως δεν απέληξαν σε θετικό αποτέλεσμα. , και ως εκ τούτου θα πρέπει να εφαρμόζεται η αρχική εγκύκλιος.




ΠΗΓΗ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.