Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

«Τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια πλοίων από την Κυριακή

Αντιμέτωποι με μεγάλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα βρεθούν οι κάτοικοι των νησιών και όσοι επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα σε νησί.


Από την Κυριακή, 1η Απριλίου, κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες προχωρούν σε αύξηση τωντιμών των εισιτηρίων επικαλούμενες αυξημένο λειτουργικό κόστος και ζημίες, που προκάλεσε η άνοδος της τιμής των καυσίμων και η μείωση της επιβατικής κίνησης.
Μεγάλη εταιρεία ανακοίνωσε ήδη αύξηση 5% στις τιμές, των εισιτηρίων, την ώρα που η φετινή έξοδος του Πάσχα αναμένεται ότι θα υποχωρήσει σημαντικά, λόγω της κρίσης.
Από τις αρχές του χρόνου πολλές εταιρείες στις ελεύθερες δρομολογήσεις έχουν μειώσει ταδρομολόγια αλλά και τις ταχύτητες στα πλοία, με αποτέλεσμα η διάρκεια του ταξιδιού να αυξάνεται κατά μισή έως μία ώρα.
Την ίδια ώρα, οι ακτοπλόοι ζητούν αλλαγή του πλαισίου για την ακτοπλοΐα και άμεση καταβολή των οφειλομένων από τις επιδοτήσεις άγονων γραμμών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ποσά έχουν ήδη εκταμιευτεί, ωστόσο η καταβολή τους στις εταιρείες δεν είναι εφικτή, λόγω του διαχωρισμού του υπουργείου με το λιμενικό, που είχε και τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο, μετά από έλεγχο, έμπαιναν τα ποσά.
Επίσης, οι ακτοοπλόοι θέτουν αιτήματα σχετικά με τη σύνθεση των πληρωμάτων, την κατάργηση της υποχρεωτικής ετήσιας δρομολόγησης των πλοίων και της 12μηνης υποχρεωτικής απασχόλησης του πληρώματος.ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637