Μειωμένο το τουριστικό ρεύμα φέτος

Σοκ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού οι φετινές τουριστικές ροές προς την Ελλάδα θα υπολείπονται άλλων ετών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική οικονομία. 

Οι εκτιμήσεις, που έρχονται να επιβεβαιώσουν πρόσφατη ειδησεογραφία του “Theseanation”  κάνουν λόγο για πτώση από την γερμανική αγορά που ξεπερνά το 30% και από τη βρετανική το 10% δηλαδή από δύο εκ των πλέον παραδοσιακών αγορών για τον ελληνικό τουρισμό.

Τα στοιχεία φαίνεται ότι θορύβησαν αρκούντως το αρμόδιο υπουργείο το οποίο, όπως επίσης έχει αναφέρει το “Theseanation” στρέφεται τώρα στους επαγγελματίες διαφημιστές προκειμένου να επιχειρηθεί αναστροφή του «κακού κλίματος» σε συνεργασία με τουριστικούς οργανισμούς σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία.

Τα στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν την «αρχική ευφορία» που είχε δημιουργηθεί από το ενδεχόμενο αύξησης των τουριστικών ροών ενώ τα πρώτα στοιχεία που αφορούν και τους δύο τομείς του θαλάσσιου τουρισμού επίσης δεν προμηνύουν τα καλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συντελούμενη έκθεση στο Μαϊάμι πέραν των προορισμών , δηλαδή των λιμένων που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια, η ελληνική πλευρά δεν έχει να προτάξει τίποτα καινούργιο εκτός βέβαια από την δήλωση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Α. Διαμαντοπούλου ότι το προσεχές δεκαήμερο θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση» της κρουαζιέρας στην ελληνική επικράτεια.

Ωστόσο επώνυμα στελέχη που δραστηριοποιούνται στον τομέα έχουν ήδη σημειώσει ότι η καθυστέρηση των ρυθμίσεων για την κρουαζιέρα αλλά και μίας σειράς θεμάτων που συνδέονται με αυτή και τους χειρισμούς προς τις ενδιαφερόμενες εταιρίες  που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων κινδυνεύει να «σπαταλήσει» χρονικά και το 2014 δηλαδή το έτος που αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι η Ελλάδα θα «έβγαινε δυναμικά» στις αγορές του τομέα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην διεθνή έκθεση του Βερολίνου ένα εκ των στοιχείων που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των μεγάλων tour operators ήταν οι κάθε είδους συνέργιες και οι «νέες προτάσεις» προς τους πελάτες που αυτές εμφάνιζαν.

Συνέργιες που για τα ελληνικά δεδομένα με φωτεινή εξαίρεση της προσπάθεια των παραγωγικών τάξεων της Β. Ελλάδος και του ΟΛΘ ΑΕ είναι σε «σπαργανώδη μορφή» .








ΠΗΓΗ:theseanation.gr
jlazarou@theseanation.com



Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.