“Κάτι τρέχει” με τη Σέγκεν;

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας βρέθηκε ελέω αναφοράς του Γάλλου Προέδρου και εκ νέου υποψηφίου Σαρκοζί, η μεταναστευτική πολιτική της ευρωπαϊκής κοινότητας ύστερα από δηλώσεις του, ότι ενδεχομένως η Γαλλία να επανεξετάσει τη συμμετοχή της στα όσα πρεσβεύουν οι σχετικές συμφωνίες της προαναφερθείσας σύμβασης. 

Οι Βρυξέλλες το τελευταίο διάστημα φαίνεται να βρίσκονται επί “ποδός πολέμου”, καθώς η διογκούμενη ανεργία σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία αλλά και Ελλάδα, έχει οξύνει τις αντιπαραθέσεις σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις με κόμματα της ακροδεξιάς, μερικά εκ των οποίων πρεσβεύουν την ολική επαναφορά στο ορθότερο καθεστώς των συνοριακών ελέγχων με στόχο την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα, έχει εγκληθεί δις για την “αδυναμία της” περιφρούρησης των συνόρων που αποτελούν και σύνορα της ΕΕ, καθώς κύκλοι των Βρυξελλών πιστεύουν ότι η συνοριογραμμή παραμένει διάτρητη γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα της αθρόας εισόδου από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Ουσιαστικά τα στοιχεία για τη λαθρομετανάστευση οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι σε επίπεδο ΕΕ πρέπει να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική, καθώς εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να ελεγχθούν απόλυτα τα θαλάσσια σύνορα που εκτείνονται από το Γιβραλτάρ μέχρι και τα στενά του Βοσπόρου όπου ως γνωστόν κατά μείζονα λόγο γίνεται η διακίνηση λαθρομεταναστών δια θαλάσσης.

Το πρόβλημα είναι αρκούντως σοβαρό καθώς η Ελλάδα είναι χώρα υποδοχής αλλά και παραμονής των λαθρομεταναστών καθώς η ορθή εφαρμογή των μέτρων εμποδίζει μεγάλη μερίδα των λαθρομεταναστών να μεταβούν στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης που εμφανίζονται πλέον ως οι “χώρες της επαγγελίας” όσον αφορά τις ελπίδες για απασχόληση για ένα καλύτερο αύριο.

Η πραγματικότητα είναι όμως τελείως διαφορετική.

Οι βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αναζητούν εξειδικευμένα στελέχη και όχι απλά εργατικά χέρια όπως συνέβαινε στο παρελθόν καθώς οι τεχνολογίες έχουν υποκαταστήσει τις ανάγκες.

Το πρόβλημα θα παραμένει διογκούμενο αν δεν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές που πλέον, όπως υποστήριξαν αναλυτές και στη Γαλλία, είναι επιβεβλημένες εκ των πραγμάτων.









ΠΗΓΗ:theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.