Στον «αέρα» το Πάσχα για χιλιάδες πολίτες!


Κλίμα ανασφάλειας έχει δημιουργηθεί από χθες το μεσημέρι στους κατοίκους των νησιών αλλά και στους ταξιδιώτες που προγραμματίζουν να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στη νησιωτική χώρα, μετά την εξαγγελία της 48ωρης απεργίας από την ΠΝΟ την προσεχή Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη.


Κύκλοι της ακτοπλοϊας επισημαίνουν ότι τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι δίκαια όμως προσθέτουν ότι η απεργία αυτή θα αποτελέσει ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα τόσο για τις επιχειρήσεις του κλάδου όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

Την Μεγάλη Τρίτη αρχίζει η κίνηση προς τα νησιά η οποία θα κορυφωθεί έως το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. «Όσοι είναι να ταξιδέψουν Τρίτη και Τετάρτη και δεν τα καταφέρουν λόγω της απεργίας, δεν θα μπορέσουμε να τους απορροφήσουμε τις επόμενες ημέρες αφού τα δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης, πρωινά και βραδινά αλλά και της Μεγάλης Παρασκευής το πρωί έχουν ήδη πληρότητα που αγγίζει το 80%.» επεσήμαναν στο protothema.gr στελέχη ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Προσθέτουν δε ότι «περιθώριο έκτακτων δρομολογίων δεν υπάρχει».

Με όλη αυτή την κινητοποίηση εν μέσω εορτών δημιουργείται κλίμα αβεβαιότητας και πολλοί ταξιδιώτες θα στραφούν σε άλλους προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα προκειμένου να είναι σίγουροι ότι θα ταξιδέψουν. Το αποτέλεσμα είναι ένα γερό πλήγμα στην οικονομία των νησιωτικών κοινωνιών.

Επίσης, νησιά της άγονης γραμμής τα οποία εξυπηρετούνται με ένα μόνο δρομολόγιο θα αποκλειστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ προβλήματα θα έχουν και όσα εξυπηρετούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Ίσως και σήμερα Τρίτη, πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Άννας Διαμαντοπούλου και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η υπουργός ανέφερε ότι αιφνιδιάστηκε από την ανακοίνωση των κινητοποιήσεων τις οποίες έμαθε από τα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν άλλαξε τίποτα όσο αφορά τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές και η οποία οδήγησε στην αναστολή των κινητοποιήσεων…




ΠΗΓΗ: www.protothema.gr
ΑΠΠΟ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.