Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Πυρκαγιά και βύθιση για τουριστικό σκάφος

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης (3/4), ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης, από τον Κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους «Παναγιά», ότι στην θαλάσσια περιοχή Κερατόπυργου Θεολόγου Μαλεσίνας και σε απόσταση 2 ν.μ. από την ακτή, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε άγνωστο σκάφος.


Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής, ενώ για το περιστατικό επίσης ενημερώθηκαν και παραπλέοντα σκάφη, όπως το φορτηγό «Καλυψώ Ι», το αλιευτικό «Άγιος Νικόλαος», καθώς και το ρυμουλκό «Χρήστος ΧΙΧ».
Κατά τον κατάπλου του πλωτού περιπολικού σκάφους στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι στο τουριστικό/επιβατικό σκάφος «Ξένια», είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και έπλεε ακυβέρνητο, ενώ σε απόσταση 700 μέτρων εντοπίστηκε η σωστική λέμβος του σκάφους στην οποία επέβαιναν οι δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν από το πλωτό περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ από το φορτηγό «Καλυψώ Ι» ξεκίνησε προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Το «Ξένια» τελικά βυθίστηκε λίγο αργότερα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Αταλάντης.ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637