Ανάπτυξη παρουσιάζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία κρουαζιέρας


Ανθεκτική παραμένει η ευρωπαϊκή βιομηχανία κρουαζιέρας, παρουσιάζοντας σημάδια ανάκαμψης, μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ενώ ο κλάδος παίζει σημαντικό ρόλο για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξε το "European Cruise Council", φορέας ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της κρουαζιέρας, στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο υπό τον τίτλο "Cruise Shipping Miami", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι.
Όπως προέκυψε, για το 2011, η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη άγγιξε τους 6 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας συνολικά μία ανάπτυξη της τάξεως του 9%. Ενδεικτικά, η βρετανική αγορά συνέχισε να ηγείται με ανάπτυξη 5% και περίπου 1,7 εκατομμύρια επιβάτες. Η Γερμανία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με περίπου 1,4 εκατομμύρια επιβάτες και ανάπτυξη 14%, από κοινού με τη Γαλλία. Η Ιταλία παραμένει, επίσης, μία από τις μεγαλύτερες αγορές, με 0,9 εκατομμύρια επιβάτες και ακολουθεί η Ισπανία με 0,7 εκατομμύρια επιβάτες. Τέλος, εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε η αγορά της Ελβετίας, με ανάπτυξη που άγγιξε το 33%.
Σημαντικά είναι επίσης και τα στοιχεία από τη συμβολή της κρουαζιέρας στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ειδικότερα:
Το 2011, περίπου 6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν μία κρουαζιέρα, αριθμός που έχει διπλασιαστεί, την τελευταία δεκαετία.
Περίπου 5,7 εκατομμύρια επιβάτες επιβιβάστηκαν σε κρουαζιέρα και αναχώρησαν από ευρωπαϊκά λιμάνια, πέρυσι.
Κάθε επιβάτης εκτιμάται ότι ξόδεψε περίπου 100 ευρώ, κατά την επίσκεψή του σε κάθε λιμάνι και το σύνολο επισκέψεων στα ευρωπαϊκά λιμάνια, ετησίως, έφτασε τα 25 εκατομμύρια επιβάτες, αντιπροσωπεύοντας δαπάνες, που αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ.
Η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει δημιουργήσει πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, με 55.000 εργαζομένους να απασχολούνται απευθείας από τις εταιρείες κρουαζιέρας. Σε σχέση με το 2005, παρατηρείται αύξηση 55%.
Το 2010, η βιομηχανία παρήγαγε πάνω από 35 δισ. σε αγαθά και υπηρεσίες, με τις κρατήσεις από την Ευρώπη να αντιστοιχούν στο 30% της παγκόσμιας αγοράς.
Το 99% των κρουαζιερόπλοιων κατασκευάζονται σε ευρωπαϊκά ναυπηγεία, τα οποία, με τη σειρά τους, προμηθεύονται το 99% των εξαρτημάτων και του εξοπλισμού τους από Ευρωπαίους προμηθευτές.



ΠΗΓΗ:newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.