Συνάντηση του υπ.Ναυτιλίας με τον Δήμαρχο Πειραιά


Την πρώτη του επίσκεψη ως Υπουργός Ναυτιλίας, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, ο κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, στο Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, στο γραφείο του, στο δημαρχιακό μέγαρο.


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κων. Μουσουρούλης, κατά την συνάντηση τους, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ήρθα στο Υπουργείο Ναυτιλίας με όνειρα, με ελπίδες, να αναδείξω την Ναυτιλία. Είναι ένας τομέας εθνικής υπεροχής, ένας τομέας που μπορεί ομαλά να μας βγάλει από την κρίση και να μας επιστρέψει στην ανάπτυξη. Αισθάνομαι, ειλικρινά, δέος για τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας.
Καλωσόρισα με υπερηφάνεια την επιστροφή του ιστορικού Λιμενικού Σώματος, στον ιστορικό φυσικό του χώρο και επέλεξα να επισκεφθώ πρώτα το Δήμαρχο Πειραιά, για να σηματοδοτήσω με την επίσκεψή μου αυτή, τη σημασία που αποδίδω στον Πειραιά, ως κέντρο διεθνούς εμβέλειας για τη Ναυτιλία, αλλά και γιατί όχι, Κέντρο του Λιμενικού Συστήματος Αττικής. Με το Δήμαρχο, θα αναπτύξουμε κάθε δυνατή συνεργασία, με κοινούς στόχους και κοινά οράματα, να υπηρετήσουμε αυτό που μόλις προανέφερα για την Ναυτιλία, αλλά και για τον Πειραιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, ευχήθηκε στον κ. Μουσουρούλη κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του και σημείωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανίδρυση του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ο πειραϊκός λαός και πιστεύω ολόκληρος ο ελληνικός λαός γιορτάζει. Ήταν πολιτική αναπηρία η κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, για μια χώρα, που έχει στρατηγικό της πλεονέκτημα την ναυτιλία. Ακόμη και στη σημερινή περίοδο της βαθιάς κρίσης, η ελληνική εμπορική ναυτιλία είναι πρώτη στον κόσμο.
Άρα ήταν πολιτική αναπηρία η κατάργηση του ΥΕΝ και η επανίδρυση του, επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ξεκινάει καλά. Η επιλογή του προσώπου επιβεβαιώνει ότι πάει καλά στην αξιολόγηση του πολιτικού προσωπικού.
Σε παρακολουθώ χρόνια και έχεις πάρα πολύ θετικά βήματα και επίσης, η εκλογική περιφέρεια από την οποία προέρχεσαι, είναι μια περιοχή, η οποία έχει μεγάλη προσφορά στην ναυτοσύνη, στη ναυτιλία, στον εφοπλισμό.
Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλές και μεγάλες νίκες. Δεν μας ταιριάζει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια ούτε ως Έλληνες ούτε ως Πειραιώτες.»
Υπουργός: Ούτε ως Ολυμπιακοί.
Δήμαρχος: Χαίρομαι που ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είναι και Ολυμπιακός.
Γνωρίζουμε, έχουμε συνείδηση του μεγέθους των προβλημάτων, αλλά έχουμε και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Το Υ.Ε.Ν. σηκώνει τη σημαία της αισιοδοξίας, παίρνει την πρωτιά της Ελλάδας, ελπίζω σήμερα να έχουμε και μια αθλητική πρωτιά, να έχουμε νικήσει την υπερδύναμη της Ευρώπης.
Υπερδύναμη πολιτισμού της Ευρώπης όμως είναι η Ελλάδα. Θα τα καταφέρουμε, με αισιοδοξία, εργατικότητα, ήθος, εντιμότητα και αξιοποιώντας τους άξιους Έλληνες.
Στην επόμενη συνάντηση που θα έχει ο Δήμος στο ΥΕΝ, που θα έρθουμε, θα έχουμε και τα θέματα που είναι να ζητήσουμε ή να δώσουμε. Για όλες τις υποδομές του Πειραιά και της ναυτιλίας. Αφού πάρουμε, ας πούμε, το λιμάνι μας.
Υπουργός: Μια διαπραγμάτευση δεν είναι μόνο ούτε δώσε – δώσε, ούτε πάρε – πάρε. Είναι ένα πάρε δώσε.
Δήμαρχος: Εμείς θα πάρουμε το λιμάνι μας πίσω, για να δώσουμε τις υποδομές, στην Εμπορική Ναυτιλία μας.
Υπουργός: Θα τα δούμε όλα αυτά.
Δήμαρχος: Ελπίζω τις επόμενες ημέρες και πάντως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας επισκεφθούμε στο υπουργείο με την ατζέντα μας. Καλή δύναμη ο Θεός μαζί σας. Ο πειραϊκός λαός είναι μαζί σας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, προσέφερε στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας, και Αιγαίου ένα βιβλίο με τίτλο «Πειραιάς, Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού».




ΠΗΓΗ: marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.