Έρευνες και για πετρέλαιο σχεδιάζει στην Κυπριακή ΑΟΖ η Noble Energy


Έρευνες για πετρέλαιο στο Οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ σχεδιάζει --χωρίς ακόμη να υπάρχει κάτι οριστικό-- η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, σύμφωνα με τον διευθυντή της στην Κύπρο Τζον Τόμιτς.

Ο κ. Τόμιτς, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο του Economist, ανέφερε ότι η εταιρεία του παρέλαβε πρόσφατα ένα νέο γεωτρύπανο με δυνατότητες γεώτρησης σε μεγάλο βάθος.


Σε πρώτη φάση το νέο αυτό γεωτρύπανο θα χρησιμοποιηθεί για έρευνες στο Ισραηλινό οικόπεδο Λεβιάθαν, όπου πιστεύεται ότι υπάρχει πετρέλαιο.

Εξάλλου, ο Κύπριος υφυπουργός Προεδρίας Τίτος Χριστοφίδης δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2013 αναμένεται να ξεκινήσει η επιβεβαιωτική γεώτρηση για φυσικό αέριο από την Noble Energy στο οικόπεδο 12.

Ο κύριος Χριστοφίδης αναφέρθηκε και στην απόφαση για δημιουργία τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει την μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.






Πηγή!dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.