Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Έρευνες και για πετρέλαιο σχεδιάζει στην Κυπριακή ΑΟΖ η Noble Energy


Έρευνες για πετρέλαιο στο Οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ σχεδιάζει --χωρίς ακόμη να υπάρχει κάτι οριστικό-- η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, σύμφωνα με τον διευθυντή της στην Κύπρο Τζον Τόμιτς.

Ο κ. Τόμιτς, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο του Economist, ανέφερε ότι η εταιρεία του παρέλαβε πρόσφατα ένα νέο γεωτρύπανο με δυνατότητες γεώτρησης σε μεγάλο βάθος.


Σε πρώτη φάση το νέο αυτό γεωτρύπανο θα χρησιμοποιηθεί για έρευνες στο Ισραηλινό οικόπεδο Λεβιάθαν, όπου πιστεύεται ότι υπάρχει πετρέλαιο.

Εξάλλου, ο Κύπριος υφυπουργός Προεδρίας Τίτος Χριστοφίδης δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2013 αναμένεται να ξεκινήσει η επιβεβαιωτική γεώτρηση για φυσικό αέριο από την Noble Energy στο οικόπεδο 12.

Ο κύριος Χριστοφίδης αναφέρθηκε και στην απόφαση για δημιουργία τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει την μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Πηγή!dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637