Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Έρευνα B.C.G.: Ξεπερνά το 7% του συνολικού Α.Ε.Π. η συνολική συνεισφορά του ελληνικού ναυτιλιακού κλάδου


Η συνολική συνεισφορά του ελληνικού ναυτιλιακού κλάδου στο Α.Ε.Π. παραμένει σταθερή διαχρονικά, γεγονός που υποδεικνύει ότι για το 2013 θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 7% του συνολικού Α.Ε.Π. της χώρας, δεδομένης της συρρίκνωσης του ελληνικού Α.Ε.Π. τα τελευταία χρόνια.


Να σημειωθεί ότι ο ναυτιλιακός κλάδος με στατιστικά του 2010, συνεισέφερε 13,4 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στο 6% του ελληνικού Α.Ε.Π. Τα εν λόγω στοιχεία που εμφανίζονται στα κύρια πορίσματα της έρευνας της Boston Consulting Group, λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο ως αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία της συνεισφοράς της ναυτιλίας στον τόπο.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω έρευνα κάνει και μια σαφή αναφορά σε επενδύσεις πέραν της ναυτιλίας και στα κοινωνικά οφέλη, δεδομένου ότι οι Έλληνες εφοπλιστές στηρίζουν τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια μέσω των ατομικών τους φιλανθρωπιών, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών καθώς και μέσω κοινωφελών Ιδρυμάτων όπως επί παραδείγματι τα Ιδρύματα Ευγενίδου, Λασκαρίδη, Λαιμού, Λάτση, Νιάρχου, Πατέρα, Τσάκου, Ωνάση κτλ.

Αν και τα περί Α.Ε.Π. και της ανάλυσης τους αναφέρονται και μπορούν να αξιοποιηθούν από γνώστες των στοιχείων της οικονομίας, καθίσταται προφανές και πρόδηλο ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτά τα στοιχεία όπως και παλαιότερα στοιχεία ανάλογων μελετών που είχαν εκπονηθεί και που παρουσιάζουν τη δυναμική της Ναυτιλίας και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη της χώρας και στην ενδυνάμωση της οικονομίας.

ΠΗΓΗ:theseanation.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637