Την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις για ΣΣΕ της ακτοπλοΐας


Αρχίζουν την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ακτοπλοΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές θα μιλήσουν για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2010 και το 2011.  Σημειώνεται ότι ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας έχει επισημάνει πρόσφατα ότι αν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία είναι έτοιμος να υπογράψει αυτή τη σύμβαση και να αρθεί η πολιτική επιστράτευση.

Έως σήμερα τις συμβάσεις για τους ναυτικούς της ακτοπλοΐας, υπέγραφε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας ως συλλογικό όργανο, ωστόσο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας είχε ζητήσει από τον υπουργό να μπορεί να διαπραγματεύεται και να υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στα εσωτερικά δρομολόγια της ακτοπλοΐας, εκτός από τα Κρουαζιερόπλοια και τα δρομολόγια της Αδριατικής.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, το σκεπτικό της απόφασης του υπουργού, στηρίζεται στην υπάρχουσα νομοθεσία ( 3276/44 ) που είναι σαφής και επιτρέπει την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από ενώσεις με πλειοψηφική παρουσία στην αγορά και με τον αντιπροσωπευτικότερο ρόλο.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα αποχώρησαν από την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας η ΑΝΕΚ και η Hellenic Seaways.

ΑΠΟ - http://www.dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.