Βυθίζονται οι ναυλαγορές


Ανάλυση: NCSC (N. COTZIAS SHIPPING CONSULTANTS)
Δύσκολοι καιροί να είσαι αναλυτής. Όμως ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται. Οι αγορές βυθίζονται καθώς η νέα χρονιά ξεδιπλώνεται. Η πτωτική δυναμική που διατηρήθηκε κατά την διάρκεια των εορτών συνεχίζεται και ειδικά στα Capes η κατάσταση φαντάζει ως ελεύθερη πτώση.
Για να σας δώσουμε ένα στίγμα της πρωτόγνωρης εικόνας που βιώνουμε, η συνεδρία του Baltic Exchange της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2011 καθυστέρησε για 45 λεπτά γιατί σε μία θαλάσσια διαδρομή την C11 συγκεκριμένα που μετρά ταξίδι από Νότια Κίνα προς Ευρώπη σημείωσε αρνητική μέση ημερήσια απόδοση και το αρνητικό πρόσημο δημιούργησε πρόβλημα στους
υπολογισμούς του δείκτη των Capes. Οι 14 ναυλομεσίτες που αποτελούν το πάνελ του Baltic εκτίμησαν τα νούμερα τους προσπαθώντας να καλύψουν το κενό καθώς δεν υπήρχε πραγματική ναύλωση για αυτή την διαδρομή και έτσι οι αρνητικές εκτιμήσεις οδήγησαν το σύστημα σε μερικό «κρασάρισμα» που σημειωτέων δεν έχει συμβεί ξανά στην 25ετή διάρκεια που το Baltic παράγει καθημερινά δείκτες ναυτιλίας.
Να σημειώσουμε ότι τα προχθεσινά νούμερα έδωσαν μέση ημερήσια απόδοση για τα Capes κάτω από τα $10,000 ημέρα και συγκεκριμένα στα $9,855 που είναι και το χαμηλότερο από τις 15 Δεκεμβρίου του 2008.
Να σημειώσουμε ότι το νούμερο αυτό ακόμα κρατιέται πάνω από το ιστορικό χαμηλό που είχαμε σημειώσει για τα Capes στις 3 Δεκεμβρίου 2008 και ήταν $2400 δολάρια την ημέρα. Εδώ αξίζει να πούμε ότι οι ναυλαγορές δείχνουν να βρίσκονται σε μια άσχημη κατάσταση όταν οι αγορές των ίδιων των commodities που μεταφέρονται δια θαλάσσης βρίσκονται σε ιδιαίτερα υγιή κατάσταση. Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος (iron/ore) είναι στα $175.4 ανά τόνο και αυτή είναι κοντά στο ιστορικά υψηλό του Απριλίου 2010.
Η παγκόσμια ζήτηση για τα αγαθά που μεταφέρονται με πλοία είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα όμως η υπερπροσφορά πλοίων ευθύνεται για την καταρράκωση των ημερήσιων απολαβών των πλοίων.
Να σας πούμε ότι σε γενικές γραμμές τα capes μέσα σε ένα μήνα έχουν χάσει 60%, τα Panamaxes κοντά στα 16%, τα Supramaxes 18% και τα μικρότερα Handysizes 9%.
Ακόμα αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι 22 συνεχόμενες πτωτικές συνεδρίες για τον γενικό δείκτη BDI, που σταμάτησαν σήμερα με την μικρή μόλις μιας μονάδας άνοδο και να αναφέρουμε εδώ ότι μέσα στις τελευταίες 50 συνεδρίες (λιγότερο από 3μηνο) έχει παρουσιάσει μόνο 10 θετικές συνεδρίες

Απο το- http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=6&contentid=13970

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.