Ζημίες 10,156 εκατ. δολ. για την Cosco Pacific

Με ζημίες 10,156 εκατ. δολαρίων ολοκληρώθηκε για τον όμιλο της Cosco Pacific η διαχείριση του εμπορευματικού σταθμού του Πειραιά το 2010, ζημίες μειωμένες ωστόσο κατά 17,3% σε σχέση με το 2009.Η εταιρία ωστόσο διαπίστωσε μικρή βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του Πειραιά καθώς στο τελευταίο τρίμηνο του έτους καταγράφηκε οριακή κερδοφορία, ενώ εκτιμά ότι αυτό θα επαυξήσει την κερδοφορία του συγκεκριμένου τέρμιναλ στο άμεσο μέλλον.

Η Cosco Pacific διαχειρίζεται συνολικά τέσσερα υπερπόντια τέρμιναλ, τρία στην Ευρώπη (Πειραιάς, Αμβέρσα, Ιταλία) και ένα στην Αίγυπτο (Σουέζ), από τη λειτουργία των οποίων το 2010 κατέγραψε συνολικές ζημίες ύψους 19,513 εκατ. δολαρίων, έναντι 24,217 εκατ. δολαρίων το 2009 ενώ αποδίδει τις αρνητικές επιδόσεις της στο γεγονός ότι αποτελούν νέες επενδύσεις.

Οι μισές από τις απώλειες καταγράφηκαν στον Πειραιά ο οποίος το 2010 διακίνησε 684.881 teus από 166.062 το 2009, αύξηση 312,4%.

Σχολιάζοντας τη θέση της στην Ελλάδα, η Cosco Pacific, αναφέρει ότι το ξέσπασμα της κρίσης δανεισμού της χώρας είχε ορισμένες επιπτώσεις στη δραστηριότητά της ενώ ο όμιλος αντιμετώπισε αυτή την αρνητική μεταβολή της αγοράς επικεντρώνοντας στον έλεγχο του κόστους στον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά. Το 2010 ο Πειραιάς δημιούργησε έσοδα 83,303 εκατ. δολ. και ενίσχυσε κατά 63,5% τα έσοδα του ομίλου της Cosco από τη διαχείριση τέρμιναλ.


ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.