Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Μεγεθύνει το στόλο της η Avin International του ομίλου Βαρδινογιάννη


Προχώρα το ναυπηγικό πρόγραμμα μικρών δεξαμενόπλοιων ειδικού τύπου της Avin International του ομίλου Βαρδινογιάννη ενώ η ελληνική ναυτιλιακή παρέλαβε ήδη το τάνκερ μεταφοράς χημικών προϊόντων “Souda” ( χωρητικότητας Dwt 3.475) από τα ναυπηγεία Fujian σύμφωνα με τους Clarksons. /.
Με την προσθήκη αυτή ο ενεργός στόλος της Avin International αυξάνεται στα 14 πλοία. Συγκεκριμένα ένα εξ αυτών είναι δεξαμενόπλοιο suezmax και οκτώ Handysize product carriers δηλαδή μεσαίου μεγέθους τανκερ μεταφοράς επεξεργασμένων πετρελαιοειδών.

Επίσης ο στόλος περιλαμβάνει πέντε μικρότερα δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών. Η Avin International έχει ακόμα υπό ναυπήγηση στις γιάρδες στο Hajian και στο Hubei άλλα έξι δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών. Και τα έξι αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2011. Σύμφωνα με τους Clarksons τα ονόματα των υπό ναυπήγηση αυτών πλοίων είναι Gerani, Preveli, Kallikratis και Loutro χωρητικότητας όλα Dwt 3.475 και τα Skaloti και Impros χωριτικότητας Dwt 6.250.
Ο όμιλος Βαρδινογιάννη ίδρυσε την Avin το 1977 η οποία έγινε μεταξύ άλλων φημισμένη και για την εμμονή της στην χρήση της ελληνικής σημαίας παρά το σημαντικά υψηλότερο κόστος το οποίο αυτή συνεπάγεται. «Με παροιμιώδη οξυδέρκεια ο όμιλος έχει αντιμετωπίσει τις κρίσεις ως ευκαιρίες και έχει καταφέρει να επωφεληθεί των κύκλων της αγοράς» σχολιάζουν στην ακτή Μιαούλη. «Η μεγέθυνση τώρα του στόλου της εκτιμάται πως σηματοδοτεί την απαρχή στο ορατό μέλλον ενός ακόμα ευνοϊκού κύκλου τουλάχιστον για τον κλάδο των δεξαμενοπλοίων ειδικού τύπου όπως αυτά που διαχειρίζεται» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.


Πίνακας: avin.pdf

ΑΠΟ-newscode.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637