Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από Κίνα

Τις θερμές ευχαριστίες του Πεκίνου για τη συνδρομή της Ελλάδας στην απομάκρυνση των Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη μετέφερε στην Αθήνα χθες η υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κίνας, κ. Φου Γι. Η Ελλάδα ήταν ο πρώτος σταθμός στην Ευρώπη για την κ. Φου, η οποία έχει ως τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνέδριο με θέμα τις σχέσεις Ε.Ε. και Κίνας.
Στη διάρκεια της σύντομης παραμονής της στην Αθήνα είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο κ. Θ. Πάγκαλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλη, στον οποίο επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της Κίνας στη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να ξεπεράσει την κρίση, αλλά και την πρόθεση να αγοράσει το Πεκίνο ελληνικά ομόλογα, όποτε η χώρα μας επιχειρήσει να ξαναβγεί στις αγορές. Παρέδωσε επίσης στους Ελληνες υπουργούς ευχαριστήρια επιστολή του πρωθυπουργού της Κίνας προς τον κ. Γ. Παπανδρέου, στην οποία αναφέρεται ότι «οι Ελληνες συμπαραστάθηκαν στην Κίνα στα δύσκολα και συμπεριφέρθηκαν ως αληθινοί στρατηγικοί εταίροι».

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν η κ. Φου και ο κ. Κουβέλης, στη συνάντησή τους συζητήθηκαν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία στον τουρισμό, όπου προωθείται σχέδιο για τη διευκόλυνση της έκδοσης βίζας. Επιδίωξη και των δύο πλευρών είναι η υπογραφή της συμφωνίας να συμπέσει με την έναρξη λειτουργίας της αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με το Πεκίνο, στις αρχές Μαΐου. Η Κινέζα υφυπουργός τόνισε ότι πιστεύει ακράδαντα πως θα πρέπει να έρθουν περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα, από τους 10.000 που την επισκέπτονται ετησίως σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις σχέσεις της Cosco με τις ελληνικές αρχές και ιδιαίτερα με τον ΟΛΠ, η κ. Φου τα αντιπαρήλθε, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «ισχυρό σημείο αναφοράς προς όφελος και των δύο πλευρών» και ευχόμενη «να έχει επιτυχία ώστε αυτή να συμβάλει στην ενθάρρυνση και άλλων επενδύσεων κινεζικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη». Ξεκαθάρισε πάντως, σε ερώτηση σε σχέση με το θέμα του Θριασίου, ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν θα υποδείξει κινήσεις στην εταιρεία και, κατά συνέπεια, το τι θα αποφασίσει για το Θριάσιο παραμένει δική της απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι δύο κυβερνήσεις δεν μπορεί να υποκαταστήσουν τις επιχειρήσεις. Οι περαιτέρω πράξεις του ομίλου Cosco θα γίνουν με βάση τους κανόνες της αγοράς. Οταν παρουσιαστούν καλές ευκαιρίες, θα έρθουν και άλλες επενδύσεις».




ΑΠΟ-marinews.gr
Του Παναγή Γαλιατσαάτου
για την Καθημερινή

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.