Συνεργασία για την προώθηση ναυτιλιακής ανάπτυξης

Ξεκίνησε σήμερα, η μελέτη για τον μηχανισμό Ευρωπαϊκών-Μεσογειακών Επενδύσεων και Εταιρικής Σχέσης, για τη ναυτιλιακή συνεργασία στη Μεσόγειο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ΙΜΟ.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το τρίπτυχο στο οποίο βασίζεται η προώθηση των θαλάσσιων μεταφορών στη Μεσόγειο είναι:

-οι κοινωνικές πτυχές
-η θαλάσσια επιτήρηση και ασφάλεια, και
-οι επενδύσεις στον τομέα των θαλάσσιων υποδομών

Η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Μαρία Δαμανάκη, δήλωσε τα εξής:

“Πρόκειται για την αρχή ενός ταξιδιού, πολλά υποσχόμενου και είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ξεκινά σήμερα το πρώτο βήμα της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ΙΜΟ στο τομέα των ναυτιλιακών υποθέσεων στη Μεσόγειο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστούν για την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ανθρώπους της Μεσογείου, μέσω της ναυτιλιακής ανάπτυξης που θα δημιουργήσει σταθερή απασχόληση και ευημερία.

"Είναι ένα πολύ συναρπαστικό έργο το οποίο συμπληρώνει το ήδη υπάρχον έργο στη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συντονίστηκαν από το Regional Marine Pollution Emergency Response Centre της Μεσογείου, το οποίο διαχειρίζεται τεχνικά ο ΙΜΟ. Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τις θαλάσσιες δραστηριότητες επιτήρησης και να κοιτάξουμε μπροστά με νέα προϊόντα -στοχεύοντας στην βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα και κατ 'επέκταση της προστασίας του περιβάλλοντος- όπως η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλοήγησης (e-navigation), στρατηγική που αναπτύσσεται από τον ΙΜΟ”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ κ. Ευθύμιος Ε. Μητρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων κ . Philippe de Fontaine-Vive υπογράμμισε την σημασία της δημιουργίας θέσεων εργασίας και ανάπτυξης, σε αυτούς τους καιρούς αλλαγής για τη Μεσόγειο, πράγμα το οποίο μπορεί εν μέρει να επιτευχθεί, όπως τόνισε, μέσω ναυτιλιακών δυνατοτήτων.



ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.