Κορκίδης προς Τράπεζες: «Ανοίξτε τις στρόφιγγες»

Να «ανοίξουν τις στρόφιγγες» οι Τράπεζες ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά, κάλεσε ουσιαστικά με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης.
Όπως αναφέρει: «Λύση ζητά η ΕΣΕΕ στους ασφυκτικούς όρους δανεισμού των εμπόρων από τις τράπεζες και στην αναμονή της αγοράς για τόνωση της ρευστότητας, με αφορμή την νέα ενίσχυση των τραπεζών».


«Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία. Από την κατανομή του πακέτου εγγυήσεων του Δημοσίου ύψους 30 δις ευρώ, τουλάχιστον το 20%, δηλαδή 6 δις, πρέπει να πέσουν άμεσα στην αγορά.
Το ελληνικό εμπόριο χρωστάει στις τράπεζες περίπου 27 δις με το μικρότερο ποσοστό ασυνέπειας αποπληρωμής που κυμαίνεται στο 5%, όταν ο μέσος όρος των επισφαλειών είναι σήμερα 12%.

Οι εκταμιεύσεις δανείων το τελευταίο διάστημα στις ΜμΕπιχειρήσεις είναι περιορισμένες και οι απορρίψεις των αιτήσεων δανειοδότησης αγγίζουν το 80%.
Το ελληνικό εμπόριο θέλει τις ελληνικές τράπεζες να σταθούν δίπλα του και όχι απέναντί του».






ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.