Λιμανίσια

ΛιμανίσιαΝαυτική εκπαίδευση
Σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης έχει στα σκαριά ο ΥΘΥΝΑΛ Γιάννης Διαμαντίδης. Στο νέο νόμο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα προβλέπεται η αναβάθμιση των
Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού αλλά και η είσοδος των ναυτικών λυκείων στο «παιχνίδι», άρα και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καλά είναι τα σχέδια, λένε άνθρωποι της ναυτιλίας, αλλά παραμένει ερωτηματικό αν υπάρχουν τα κονδύλια για τα υλοποιηθούν.
Πειρατεία
Από 7 μέχρι 12 δισ. δολάρια κοστίζει ετησίως στην παγκόσμια οικονομία η πειρατεία στη θάλασσα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ιδιαίτερα στη Σομαλία και γενικότερα στην Ανατολική Αφρική. Σύμφωνα με έρευνα του Chatham House, στο Λονδίνο οι πειρατικές επιθέσεις στην περιοχή της Σομαλίας έχουν εκτινάξει το κόστος της ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.
Στην κορυφή
Συνολικά εφτά Έλληνες εφοπλιστές περιέχει το top 50 της Lloyd’s List για το 2010. Στους 50 μεγαλύτερους πλοιοκτήτες περιλαμβάνονται ο Ιωάννης Αγγελικούσης με 78 πλοία χωρητικότητας 14,9 εκατ. τόνων, ο Γιώργος Οικονόμου με 84 πλοία χωρητικότητας 9,8 εκατ. τόνων, ο Γιώργος Προκοπίου με 54 πλοία χωρητικότητας 7,6 εκατ. τόνων, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος με 71 πλοία χωρητικότητας 7,1 εκατ. τόνων, ο Βίκτωρας Ρέστης με 76 πλοία χωρητικότητας 6,5 εκατ. τόνων, ο Διαμαντής Διαμαντίδης με 41 πλοία χωρητικότητας 4,9 εκατ. τόνων και η Αγγελική Φράγκου με 41 πλοία συνολικής χωρητικότητας 4,8 εκατ. τόνων.
Ακτοπλοΐα
Την πλήρη και άμεση απελευθέρωση της λειτουργίας της ακτοπλοϊκής αγοράς και εναρμόνιση του συνόλου του θεσμικού πλαισίου με την ευρωπαϊκή νομοθεσία στο πλαίσιο των όσων περιγράφονται στην αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγών Πλοίων (ΣΕΕΝ) σε επιστολή του προς την υφυπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων Ελπίδα Τσουρή. Ανάλογες θέσεις εξέφρασε πρόσφατα και η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Πλωτό Μονακό
Μια θαλαμηγό, αξίας 840 εκατ. ευρώ, η οποία θα είναι μικρογραφία του Μονακό, σχεδιάζει να φτιάξει η εταιρεία Yacht Island Design. Το σκάφος θα φτάνει τα 152 μέτρα. Θα περιλαμβάνει το καζίνο του Μόντε Κάρλο, το Hotel de Paris, το Cafe de Paris, το εστιατόριο La Rascasse, το Loews Hotel, ενώ και η πίστα αγώνων για το Grand Prix του Μονακό θα περιληφθεί στην κατασκευή του.
Απο το- http://www.paraskevi13.com/?p=15944

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.