Ι. Πλακιωτάκης: Χωρίς σύνδεση το Αγαθονήσι

Θέμα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγαθονησίου έθεσε με επίκαιρη ερώτησή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδη, καθώς το νησί εντάσσεται στις “ευαίσθητες ζώνες” του Αιγαίου. 
Ειδικότερα στο εισηγητικό των ερωτήσεων του, ο κ. Πλακιωτάκης μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:


"Το ακριτικό Αγαθονήσι βρίσκεται σε καίριας σημασίας γεωγραφική θέση για τα εθνικά μας δίκαια και την εθνική ασφάλεια. Άλλωστε είναι συχνές οι υπερπτήσεις πάνω από το νησί, με τις οποίες η Τουρκία αμφισβήτησε για πρώτη φορά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε κατοικημένο έδαφος.

Η Πολιτεία, λοιπόν, έχει ένα λόγο ακόμη, ώστε να πράττει ό,τι είναι δυνατό για την ενίσχυση και αδιάκοπτη ακτοπλοϊκή του σύνδεση, χωρίς ωστόσο αυτό να συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, το Αγαθονήσι καλυπτόταν ακτοπλοϊκά από δύο πλοία, το οχηματαγωγό «Νήσος Κάλυμνος» και το επιβατηγό «Άννα Εξπρές». Ωστόσο από το Φεβρουάριο και τα δύο πλοία βρίσκονται (αναίτια) συγχρόνως σε ακινησία για την ετήσια καθιερωμένη επιθεώρηση, χωρίς μάλιστα η Κυβέρνηση να φροντίσει ακόμη να αντικατασταθούν τα δρομολόγια. και να μη διακοπεί η σύνδεση του Αγαθονησίου με τα άλλα νησιά. Σοβαρότατες, λοιπόν, είναι οι επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων του, εφόσον διαπιστώνονται ελλείψεις ακόμη και σε προϊόντα διαβίωσης, ενώ πρόσφατα χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος του νησιού φιλότιμα προσπάθησε να καλύψει -έστω προσωρινά- μέρος των δρομολογίων με επιβάρυνση και του δήμου, συμφωνία, όμως, η οποία λήγει αύριο, οπότε και πάλι το Αγαθονήσι θα είναι παντελώς αποκομμένο".

Κατόπιν τούτων, ο κ. Πλακιωτάκης θέτει στον κ. Διαμαντίδη τα εξής ερωτήματα:

-Πως θα αντιμετωπίσετε την παντελή έλλειψη δρομολογίου μετά την αυριανή λήξη της πρωτοβουλίας του δημάρχου του νησιού;

-Γιατί τέθηκαν συγχρόνως σε ακινησία τα δύο πλοία τα οποία κάλυπταν ακτοπλοϊκά το Αγαθονήσι;

-Για ποιο λόγο δεν έχουν -ακόμη και σήμερα- αντικατασταθεί τα δρομολόγια, όπως άλλωστε οφείλετε; Σκοπεύετε να καλύψετε πλήρως το κόστος κάλυψής τους από τη στιγμή που ο Δήμος δε δύναται να ανταπεξέλθει;








ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.