Πρώτο δείγμα θετικό για την έξοδο της χώρας από την κρίση!


Και ξαφνικά, εν μέσω κρίσης, η Ελλάδα δείχνει να αποκτά ένα …υπερ-όπλο, δημιούργημα αυτής της εξαιρετικά δυσάρεστης κατάστασης, η οποία τελικώς μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος και ωφέλιμη.

Ο λόγος αφορά στην κατακόρυφη αύξηση των εξαγωγών, η οποία, πλέον, από μήνα σε μήνα, είναι αλματώδης. Το γεγονός ότι στο 11μηνο του 2011 έσπασε το απλησίαστο έως και πρόσφατα, φράγμα των 20 δις ευρώ, συνιστά την καλύτερη απόδειξη αυτής της διαπίστωσης.Όπως και το γεγονός ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε στο ίδιο διάστημα κατά 27,1%, κάτι μάλλον πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα, έως πρόσφατα.
«Βεβαίως, η εξέλιξη αυτή ήταν περίπου αναγκαστική» επισημαίνεται αρμοδίως, «από τη στιγμή που οι εισαγωγές μειώθηκαν δραματικά, λόγω της άρνησης των ξένων προμηθευτών να στείλουν εμπορεύματα στους Ελληνες συνεργάτες τους, αλλά και στην υποχρεωτική στροφή των ελληνικών εταιριών προς το εξωτερικό, όπου υπάρχουν ακόμα δυνατότητες άντλησης ρευστότητας». Είτε έτσι, όμως, είτε αλλιώς, αυτό το οποίο μετράει είναι το αποτέλεσμα κι εν προκειμένω αυτό είναι εξαιρετικό.
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας είναι αποκαλυπτικά. Ενώ οι εξαγωγές αυξάνουν με έναν ρυθμό της τάξης του 10%, οι εισαγωγές μειώνονται ταχύτερα (12,6%) και το σημαντικότερο η τάση αυτή έχει πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά αφού παρατηρείται σε μηνιαία βάση. Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν την εξέλιξη αυτή ως την πρώτη θετική κι ελπίζουν ότι δεν θα είναι για πολύ η μοναδική στην προσπάθεια που γίνεται για να βγει η χώρα από το τέλμα.
Το γεγονός όμως ότι οι επιστροφές ΦΠΑ στις περισσότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις εξακολουθεί να καθυστερεί χαρακτηριστικά, σαφώς και δεν βοηθά την όλη προσπάθεια, αν και από το υπουργείο Οικονομικών παραδέχονται ότι έτσι έχει η κατάσταση, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να την διορθώσουν.




ΠΗΓΗ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.