Σκληρές μάχες σε πόλεις κλειδιά στη Λιβύη

Μαίνονται οι μάχες στη Λιβύη με τους αντάρτες να δηλώνουν στο BBC ότι σήμερα ανακατέλαβαν τη πόλη Μπρέγκα συλλαμβάνοντας μεγάλο αριθμό ανδρών των επίλεκτων κυβερνητικών δυνάμεων. 
Η ανακατάληψη της Μπρέγκα ήρθε, όπως αναφέρουν μη εξακριβωμένες πληροφορίες του BBC μετά από πολυήμερες μάχες και βομβαρδισμούς από μαχητικά αεροσκάφη δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Συνταγματάρχη Καντάφι. 
Σε άλλα σημεία της Λιβύης αναφέρονται ισχυροί βομβαρδισμοί στην πόλη Αζνταμπίγια, καθώς επίσης και μάχες μεταξύ δυνάμεων τεθωρακισμένων και ανταρτών στη πόλη Μιζουράτα.

Από τη Βεγγάζη τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης όπου βρίσκεται το στρατηγείο των ανταρτών, ο διοικητής τους κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσει άμεσα στην απαγόρευση πτήσεων στις παραπάνω περιοχές, μια πρόταση που υποστηρίζει η Γαλλία και η Μεγ. Βρετανία.

Εξάλλου σήμερα περισσότερες πληροφορίες για την πρόταση των Αράβων ηγετών για την απαγόρευση των πτήσεων στην Λιβύη, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ όπως επισημαίνει το BBC, η Τουρκία, το μόνο ισλαμικό κράτος μέλος του ΝΑΤΟ τάχθηκε κατά της απαγόρευσης πτήσεων.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγιπ Ερντογάν η Τουρκία απορρίπτει την πρόταση για απαγόρευση πτήσεων στην Λιβύη και επέμβαση νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή, διότι «έχουμε δει τι συμβαίνει όταν ξένες δυνάμεις, ειδικά στρατιωτικές, επεμβαίνουν σε ξένα κράτη. Το πρόβλημα αντί να επιλύεται, γίνεται όλο και πιο βαθύ και πιο πολύπλοκο».


Δείτε αναλυτικά στον χάρτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Λιβύη σύμφωνα με το BBC.













ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.