Μποφόρ έχει σηκώσει το αίτημα της Blue Star Ferries, που συζητείται στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, για δρομολόγηση του νεότευκτου «Blue Star Patmos» από 5 Ιουλίου στη γραμμή Πειραιάς - Χίος – Μυτιλήνη.

Η NEL αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της δεν υφίστανται συγκοινωνιακές ανάγκες τη συγκεκριμένη στιγμή, που θα δικαιολογούσαν μια έκτακτη δρομολόγηση ενός ακόμα πλοίου στη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή.
Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή η γραμμή εξυπηρετείται συνολικά με 11 δρομολόγια την εβδομάδα και υπερκαλύπτεται από τα ήδη δρομολογημένα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ της HELLENIC SEAWAYS, Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS, Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ και το φορτηγό - οχηματαγωγό ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ.
Το Blue Star Patmos που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Daewoo, έναντι ποσού 140 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις αρχές Ιουλίου. Με 80 άτομα πλήρωμα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.000 επιβάτες και 450 ΙΧ αυτοκίνητα, ή 140 αυτοκίνητα και 55 φορτηγά. Αναπτύσσει ταχύτητα 27 κόμβων.
Η NEL που έστειλε χθες και επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξηςμε κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό, επικαλείται παραβίαση της αρχής της ίσης αντιμετώπισης μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών και ότι η αίτηση της Blue Star Ferries είναι εκπρόθεσμη.


ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.