Πειρατεία σε Λιβυκό δεξαμενόπλοιο που έφυγε από Ελλάδα

Σιγή ασυρμάτου υπάρχει μεταξύ του δεξαμενόπλοιου Anwaar Afriqya και της εταιρείας του, GNMTC. Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο ξεκίνησε από τους Αγίους Θεοδώρους Ελλάδας με πλήρωμα 22 ατόμων, είχε προορισμό τη Λιβύη.
Η εταιρεία GNMTC που εδρεύει στην Τρίπολη, εξέφρασε φόβους ότι το δεξαμενόπλοιο έχει ενδεχομένως καταληφθεί από ένοπλους πειρατές, μια ομάδα τρομοκρατών που πιστεύεται ότι συνδέονται με τρομοκράτες της ομάδας που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης.
Άλλες αναφορές δείχνουν ότι το δεξαμενόπλοιο που φέρει πάνω του σημαία της Λιβύης, κατελήφθη από ομάδες ανταρτών που απάντησαν σε επιθέσεις των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι.

Η κρατική GNMTC υποστήριξε πως η επίθεση πρέπει να έχει σχεδιαστεί με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονου εξοπλισμού τοποθέτησης» με τους δράστες να έχουν επίγνωση του εμπορεύματος του πλοίου και του λιμανιού αναχώρησης. Το δεξαμενόπλοιο ξεκίνησε από τους Άγιους Θεοδώρους Ελλάδας για με προορισμό την πόλη Zawai, δυτικά της Τρίπολης. Το πλοίο μεταφέρει 23.000 τόνους βενζίνης.

Η GNMTC έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει μέσω δορυφορικού τηλεφώνου των πλοίων και μέσω e-mails, αλλά χωρίς καμία επιτυχία, δεδομένου ότι οι τρομοκράτες πιστεύεται ότι έχουν ήδη απενεργοποιήσει όλα τα μέσα επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κινητών τηλεφώνων του πληρώματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι το σκάφος βρίσκεται τώρα στο λιμάνι του Τόμπρουκ, κοντά στα Αιγυπτιακά σύνορα. Η GNMTC ανησυχεί για την κατάσταση του πληρώματός της αλλά και για την κατάσταση του σκάφους, μετά την επίθεση πειρατείας. Εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να έρθει σε επαφή με το πλοίο ή το πλήρωμα.

Το πλήρωμα αποτελείται από 21 Λίβυους και ένα Βούλγαρο. «Η εταιρεία καταδικάζει αυτή την πράξη επίθεσης σε εμπορικό ταξίδι, η οποία επίθεση θέτει τη ζωή του πληρώματος και του πλοίου σε κίνδυνο», είπε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.




ΑΠΟ-dealnews.gr


Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.