Κέρδη έκπληξη και διπλασιασμός πωλήσεων στα $1,6 δισ. για την Aegean Marine


Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη καταγράφει η μετοχή της εισηγμένης στο New York Stock Exchange ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum Network Inc συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη καθώς ανακοίνωνε μεγάλη άνοδο πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο η οποία την βοήθησε να παρουσιάσει και κέρδη-έκπληξη για την αγορά.
Έτσι οι τίτλοι της σημείωσαν κέρδη της τάξης του 10% σε υψηλό ενός μηνός, πάνω από τα 9 δολάρια, μετά την είδηση πως τα κέρδη της ναυτιλιακής που προμηθεύει με καύσιμα και λιπαντικά ποντοπόρα και άλλα πλοία σε πολλά σημεία του πλανήτη διπλασιάστηκαν στα 1,61 δισ. δολ και απέφεραν καθαρά κέρδη 9 σεντς ανά μετοχή. Ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκα κατά 58,5% δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean Νικόλας Ταβλάριος.

Σημειώνεται ότι η Aegean Marine Petroleum δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 17 αγορές και πρόσφατα εξασφάλισε και τον έλεγχο δύο σταθμών ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων σε κομβικά για τη ναυτιλία λιμάνια του Παναμά. Η παραχώρηση από την κυβέρνηση του Παναμά είναι για 20 έτη και οι σταθμοί αυτοί έχουν δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 3 εκατομμυρίων μετρικών τόνων.
Το κανάλι του Παναμά έχει περισσότερες από 14.000 διελεύσεις ετησίως και έτσι η ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται στον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμα αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά. Θα ελέγχει δύο σταθμούς, στο Cristobel και στην Balboa (που βρίσκονται στις δύο άκρες του καναλιού) και θα ξεκινήσει την εκμετάλλευση τους έως το τέλος του 2ου τριμήνου.
Η εισηγμένη Aegean Marine Petroleum της οποίας πρόεδρος είναι ο Νίκος Ταβλάριος και ιδρυτής ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήδη ελέγχει κομβικές εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού στην Καραϊβική τη Βόρειο Θάλασσα και αλλού. Όπως έχει δηλώσει ο Ταβλάριος θα πραγματοποιήσει και πρόσθετες τέτοιες στρατηγικές κινήσεις εντός του έτους.

Του Γιώργου Γ Λιάρου 



ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.