Στη μείωση των εισαγωγών πετρελαίου κατά 33% στοχεύει ο Ομπάμα

Μείωση των εισαγωγών πετρελαίου κατά το 1/3 μέχρι το 2025 και διπλασιασμό της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο των ΗΠΑ για μία νέα ενεργειακή πολιτική. 

Με τίτλο "Blueprint for a secure energy future" το προεδρικό σχέδιο αναφέρεται σε μια συνολική ολοκληρωμένη πολιτική ανάπτυξης μίας νέας ενεργειακής πολιτικής, που προβλέπει μεταξύ άλλων αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στο εσωτερικό των ΗΠΑ, μείωση των εισαγωγών αργού, ενίσχυση των ΑΠΕ, χρήση νέων καυσίμων όπως τα βιοκαύσιμα, στήριξη της πυρηνικής ενέργειας, μείωση της κατανάλωσης με επενδύσεις σε ενεργειακά σπίτια και
αυτοκίνητα (ηλεκτρικά, κ.α).

Παράλληλα προωθεί ένα σχέδιο για την περικοπή φοροαπαλλαγών ύψους 4 δισ. δολ από την πετρελαϊκή βιομηχανία και χρήση των κονδυλίων αυτών για την ενίσχυση της πράσινης ενέργειας.

Σε μήνυμα του προς τον Αμερικανικό λαό ο Ομπάμα σημείωσε ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες εμφάνισαν τεράστια κέρδη πάνω από 25 δισ. δολ. τους πρώτους μήνες του 2011, περίπου 30% αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια στιγμή οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου στην αντλία αυξάνουν πιέζοντας το εισόδημα των Αμερικανών.

“Δεν έχω τίποτα με οποιαδήποτε επιχείρηση που ανταμείβεται για την επιτυχία της έχω όμως πρόβλημα με αδικαιολόγητες φοροαπαλλαγές που μοιράζονται οι πετρελαϊκές εταιρείες ύψους
4 δισ. δολ”, τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Γι 'αυτό, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα ανανέωσε την έκκληση του προς το Κογκρέσο για να σταματήσει οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι δεν είναι αντίθετος στην παραγωγή πετρελαίου η οποία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από το 2003 στις ΗΠΑ.

Εκτιμά ωστόσο ότι θα υπάρχει μεγαλύτερο όφελος για την οικονομία των ΗΠΑ, την απασχόληση και το περιβάλλον η ενίσχυση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η επένδυση σε καθαρή ενέργεια σήμερα είναι μια επένδυση σε ένα καλύτερο αύριο. Και νομίζω ότι αυτό είναι μια επένδυση που αξίζει να κάνουμε τόνισε ο Ομπάμα.

Τα μέτρα που προβλέπονται στην "Blueprint for a secure energy future" περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: 

-την μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από εισαγωγές πετρελαίου κατά 1/3 μέχρι το 2025, με αύξηση της εθνικής παραγωγής εκτός των άλλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία επτά χρόνια η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 5,51 εκατ. βαρέλια την
ημέρα λίγο πάνω από τα επίπεδα του 2004, ενώ το 2008 είχε πέσει στα 4,95 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

- διπλασιασμό της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ από 72,6 τεραβατώρες (Twh) στις 174 Twh

-χρήση εναλλακτικών καυσίμων (βιοκαύσιμα) αλλά και παραγωγή νέου τύπου οχημάτων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Το 70% της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου στις ΗΠΑ, γίνεται από
τα οχήματα.

-ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών σχέδιο ανάλογο με τις θαλάσσιες λεωφόρους της ΕΕ με στόχο την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών με την χρήση πλοίων και σιδηροδρόμων.

- ενίσχυση της ασφάλειας των πυρηνικών σταθμών στις ΗΠΑ και νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο στήριξης των σταθμών

 -μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας με νέου τύπου κατασκευών (ενεργειακά σπίτια).










ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.