Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της Air China στην Αθήνα

Τις προοπτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπογράμμισε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, υποδεχόμενος την πρώτη αεροπορική πτήση από το Πεκίνο προς την Αθήνα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Το αεροπλάνο της AIR CHINA προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο και ακολούθησε εκδήλωση για την υποδοχή της κινεζικής αποστολής. Ο κ. Νικητιάδης καλωσόρισε τους επιβάτες μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σ. Κουβέλη ο οποίος ήταν μεταξύ των επιβατών της πτήσης, εκφράζοντας την προσδοκία ότι «η πτήση θα γίνει απευθείας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό και επτά ημέρες την εβδομάδα».

Στην τελετή υποδοχής της κινέζικης αποστολής επικεφαλής της οποίας ήταν ο αναπληρωτής διευθυντής της Κινεζικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Xia Xinghua, παραβρέθηκαν ο κινέζος πρέσβης στην Αθήνας κ. Luo Linquan, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Ν. Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθηγητής κ. Σ. Παπαδημητρίου και ο γενικός διευθυντής κ. Ι. Παράσχης.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έναρξη της πτήσης μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας μέσω Μονάχου, «αποτελεί το πρώτο μόνο βήμα για την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών».

Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για να «ξεπεραστούν τα εμπόδια για ευκολότερη και ταχύτερη θεώρηση βίζας των Κινέζων υπηκόων προς την Ελλάδα», εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο το τουριστικό ρεύμα θα εξελιχθεί σε τέτοιο επίπεδο «που θα επιβάλει εκ των πραγμάτων την καθιέρωση πτήσης χωρίς ενδιάμεσο σταθμό σε καθημερινή βάση».
























ΑΠΟ-theseanation.gr - www.tovima.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.