Γ. Κουμουτσάκος: Σημαίνων ο ρόλος της ναυτιλίας για την εθνική οικονομία

Στον πολύτιμο ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας απέναντι στην εθνική οικονομία, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει διεθνώς, όπως το θέμα της προσέλκυσης νέων στο επάγγελμα και στην αντιμετώπιση της μάστιγας της πειρατείας, αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας. 
Ειδικότερα ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε τα εξής:

«Η ναυτιλία είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία και την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης και πολύ περισσότερο της Ελλάδας – του κατεξοχήν ναυτιλιακού κράτους μέλους της Ε.Ε.

Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας τιμάμε αυτήν την οικονομική δράση που διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του παγκοσμίου εμπορίου, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Τιμάμε επίσης όλους εκείνους, με πρώτους τους ναυτικούς μας, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη θάλασσα.

Την εποχή μας η ναυτιλία, ευρωπαϊκή και ελληνική, αντιμετωπίζει μια σειρά σοβαρών προκλήσεων όπως το θέμα της προσέλκυσης νέων στο επάγγελμα και την αντιμετώπιση της μάστιγας της πειρατείας.

Αν και η ναυτιλία είναι το φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς οφείλει να ενισχύσει τη συμβολή της στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό θα πρέπει να γίνει πρωτίστως μέσω του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) με τρόπο που θα διασφαλίζεται αφενός η αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα υιοθετηθούν, αφετέρου ότι τα μέτρα αυτά δεν θα οδηγήσουν σε στρέβλωση του ανταγωνισμού. Κάτι που τελικά θα αποβεί σε βάρος και του περιβάλλοντος.

Όσο για την ελληνική ναυτιλία είναι περιττό να υπογραμμίσει κανείς την πολύτιμη συνεισφορά της για την ελληνική οικονομία.

Συνεισφορά που τις μέρες αυτές της μεγάλης κρίσης γίνεται από πολύτιμη, ζωτική για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Θέλω να ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας θα είναι μία αφορμή για την κυβέρνηση να μεταβάλει τη στάση της απέναντι στον κόσμο της ναυτιλίας και τους εργαζόμενους σε αυτήν, διορθώνοντας έστω και τώρα λανθασμένες πολιτικές και αποφάσεις που είχαν ως κορωνίδα την απαράδεκτη στάση της έναντι του Λιμενικού Σώματος.»






ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.