Ανοιχτή σύγκρουση της Ουάσιγκτον με ισχυρά ισραηλινά εφοπλιστικά συμφέροντα


Περίεργες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της αντιπαράθεσης της Ουάσιγκτον με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του Ισραήλ σε μια εξέλιξη που οι αναλυτές εντάσσουν στην κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης Ομπάμα και του Τελ Αβιβ η οποία έχει οδηγήσει τις σχέσεις των δύο δυνάμεων στο χειρότερο ίσως σημείο της ιστορίας τους.

Στην παρούσα φάση η Αμερικανίδα υπουργός των εξωτερικών Hillary Rodham Clinton επέβαλε την Τρίτη κυρώσεις στις εταιρίες Ofer Brothers Group, Tanker Pacific, Associated Shipbroking και 4 ακόμα εταιρίες λόγω των σχέσεων τους με την ιρανική πετροχημική αγορά ισχυριζόμενη ότι εμπλέκονται έτσι έμμεσα στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης .
Οι δύο πρώτες εταιρείες ανήκουν στον όμιλο που έχει χτίσει ο πατριάρχης του ισραηλινού εφοπλισμού Sammy Ofer και ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Συγκεκριμένα η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι ο όμιλος Ofer πούλησε ένα δεξαμενόπλοιο στην ιρανική ναυτιλιακή επιχείρηση πετρελαίου ενώ βρίσκονται σε ισχύ οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ. Θέτει έτσι την ισραηλινή ναυτιλιακή που ελέγχει στόλο 65 ποντοπόρων πλοίων εκτός αμερικανικής αγοράς.
Το αμερικανικό «χτύπημα» είναι συμβολικό καθώς ο Ofer έχει μικρή έκθεση στην αμερικανική αγορά. Όμως η συνέχεια αναμένεται να είναι ζοφερή καθώς τα λόμπι θα πάρουν θέση σε αυτή τη διελκυστίνδα ισχύος μεταξύ Hillary Rodham Clinton και Sammy Ofer.
Γ. Γ. Λ.




ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.