Α' τρίμηνο: Ρεκόρ εσόδων αλλά στασιμότητα κερδών της Stealthgas

Ιστορικό ρεκόρ εσόδων ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2011 η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq, ναυτιλιακή εταιρεία Stealthgas του Ομίλου Βαφειά.
Η αύξηση των εσόδων αποδίδεται, από την διοίκηση της στη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά της μεταφοράς υγραερίου όπου και δραστηριοποιείται πρωτίστως η Stealthgas.



Αναλυτικότερα τα έσοδα της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ανήλθαν στα 30,5 εκατ. δολ. σημειώνοντας μία αύξηση κατά 1,7 εκατ. δολ ή 5,9% σε σύγκριση με τα έσοδα ύψους 28,8 εκατ. δολ του πρώτο τρίμηνο του 2010. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν ελαφρά στα 1,5 εκατ. δολ έναντι κερδών 1,6 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενο χρόνου, λόγω και της αύξησης των εξόδων καθώς μειώθηκε ο αριθμός των πλοίων που ήταν ναυλωμένα με bareboat (πέντε αντί επτά το πρώτο τρίμηνο του 2010).

Η εταιρεία διαχειρίσθηκε στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 38,4 πλοία με ένα μέσο ημερήσιο έσοδο ανά πλοίο 7.930 δολ. έναντι 41 πλοίων το 2010 με μέσο ημερήσιο έσοδο 7.059 δολ. ανά πλοίο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Stealthgas Χάρης Βαφειάς σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η βελτίωση της αγοράς που εμφανίσθηκε στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2010 συνεχίσθηκε και στο πρώτου τρίμηνο του 2011. Τα έσοδα της εταιρείας στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2011 ήταν τα υψηλότερα στην ιστορία της τόνισε ο κ. Βαφειάς.

Συμπλήρωσε επίσης ότι η Stealthgas παρέλαβε στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2011 το πρώτο από τα πέντε νεότευκτα πλοία ενώ τον προηγούμενο Απρίλιο παρέλαβε και το δεύτερο.

Εστιάζουμε συνέχισε στη βελτίωση των εσόδων και την συγκράτηση των εξόδων.

Η Stealthgas ελέγχει ένα στόλο που περιλαμβάνει 35 πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG) με συνολική μεταφορική ικανότητα 161.678 κ.μ., τρία δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων αργού πετρελαίου (product tankers) και ένα δεξαμενόπλοιο τύπου aframax.

Η εταιρεία αναμένει επίσης την παραλαβή τριών νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LPG και έχει επίσης συμφωνήσει την πώληση τριών άλλων μεγάλης ηλικίας. Μετά την ολοκλήρωση όλων αυτών των συναλλαγών ο αριθμό των πλοίων μεταφοράς LPG θα έχει παραμείνει ο ίδιος (35) ωστόσο η μεταφορική ικανότητα του στόλου θα έχει αυξηθεί στα 171.,614 κ.μ. 
















ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.