Η TAP εκμεταλλεύεται το φυσικό αέριο


Ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος, ιδιοκτήτης της Tsakos Energy Navigation, αποκάλυψε σε αναλυτές την πρόθεση της ναυτιλιακής εταιρείας να ανοιχτεί και στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LNG).

Σύμφωνα με την Tradewinds, η εταιρεία είναι ανοικτή σε περαιτέρω επέκταση σε όλους τους τομείς δεξαμενόπλοιου, ωστόσο έχει και συγκεκριμένα σχέδια «να βελτιστοποιήσει την επένδυση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, λόγω των εντεινόμενων ευνοϊκών συνθηκών», λέει στην τριμηνιαία έκθεσή του.

Συγκεκριμένα, η Tsakos Energy Navigation (TAP) υπέγραψε ήδη σύμφωνα για ναυλώσεις τεσσάρων νεότευκτων πλοίων τύπου Suezmax, για 53 χρόνια συνολικά. Τα σχετικά έσοδα από τις συμφωνίες αυτές υπολογίζονται στα 720 εκατ. δολάρια.

Ο κλάδος της μεταφοράς υγροποιημένου αερίου αναπτύσσεται ραγδαία και η ναυτιλιακή εκπροσωπείται προς τον παρόν από ένα μόνο δεξαμενόπλοιο.

Μέρισμα 0,15 δολ. ανά μετοχή για το α τρίμηνο θα δώσει η Tsakos Energy Navigation που παρουσίασε μειωμένα κέρδη. Τα καθαρά κέρδη της ελληνικών συμφερόντων της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής ανήλθαν στα 9,3 εκατ. δολάρια από 19,5 εκατ. το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,20 δολ. Ενώ τα έσοδα από τη διαχείριση του στόλου των δεξαμενοπλοίων ανήλθαν στα 99,2 εκατ. δολάρια.

Ο Νικόλας Τσάκος, είπε σε μια δήλωσή του: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και χρησιμοποιούμε τα πλοία στρατηγικά, για τη διασφάλιση σταθερής ροής των εσόδων χωρίς όμως απώλειες από την ανάκαμψη της αγοράς».






ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.