Βάλλεται η Ναυτιλία και ο Τουρισμός εν μέσω κρίσης

Στο στόχαστρο έχουν μπει οι δύο βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Η Ναυτιλία και ο Τουρισμός που φέρνουν στην Ελλάδα συνάλλαγμα ύψους 30 δισ.ευρώ. Τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό είναι πλήγμα και βαθιά χαρακιά στους δύο αυτούς κλάδους.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η απεργία στην ακτοπλοϊα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα στους ξένους τουρίστες, και είναι καταστροφική τόσο για τα νησιά όσο και για τις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες, η επιβίωση των οποίων και η δυνατότητα συνέχισης των δρομολογίων διατρέχει μεγάλο κίνδυνο.


Οι περισσότεροι επιβάτες και ιδίως οι αλλοδαποί, έχουν ήδη εκδώσει τα εισιτήρια τους χωρίς να είναι δυνατόν να ειδοποιηθούν. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κλείσει ξενοδοχεία και δεν μπορούν να ταξιδέψουν ή παραμένουν στα νησιά αφού δεν μπορούν να επιστρέψουν.

Την ίδια ώρα το κράτος δεν μπόρεσε να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του λιμανιού, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα από τους οικείους κανονισμούς – Διεθνή Κώδικα ISPS – ούτως ώστε «να μην εμποδιστεί ο απόπλους των πλοίων, κατά τη συνήθη πρακτική, από άτομα άσχετα με τα πληρώματα των πλοίων αλλά και γενικότερα με το ναυτικό επάγγελμα».
Αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων.


















ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.