Πτώση-σοκ στις τουριστικές κρατήσεις μέσα σε ένα διήμερο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ο φορείς του τουρισμού, καθώς οι κρατήσεις σημείωσαν «βουτιά» 50% τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, επισήμανε ότι η πτώση στις κρατήσεις προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού, εξαιτίας των εξελίξεων στο μέτωπο της πολιτικής σκηνής.

Ο πλέον παραγωγικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας αντιμετώπιζε ήδη δυσκολίες, καθώς προσπαθούσε να ξεπεράσει τον σκόπελο της αρνητικής εικόνας της χώρας κυρίως στηΓερμανία και δευτερευόντως στις αγορές της Αγγλίας και της Γαλλίας. Μάλιστα, οποιαδήποτε άλλη αύξηση από την αγορά της Ρωσίας για παράδειγμα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισοσκελίσει τις απώλειες για την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Ανδρεάδης.
Εστιάζοντας στην πολιτική ατζέντα των ημερών, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μετέφερε την απογοήτευση του τουριστικού κόσμου για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου υπογραμμίζοντας ότι οι επαγγελματίες του τουρισμου περιμένουν από τις πολιτικές ηγεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Από τη μεριά του ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του ΣΕΤΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπογράμμισε ότι η παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Πλέον, όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, οι υποψήφιοι πελάτες τους, ρωτάνε εάν η Ελλάδα θα έχει ευρώ ή δραχμή, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κράτησή τους.
Οι προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, καθώς εκτιμάταιπτώση τουλάχιστον 10% στα έσοδα αλλά και 7% έως 10% στις αφίξεις.ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.