Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο Ομπάμα για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, επισήμανε ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου άμεσης παράδοσης που διαμορφώνονται στις διεθνείς αγορές προκαλούνται από την αβεβαιότητα και από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης παγκόσμια ανάπτυξη, παρά από την έλλειψη της προσφοράς, που απορρέει από τη λιβυκή κρίση. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει η κυβέρνησή του να αυξηθεί στα πρατήρια υπερβολικά η τιμή της βενζίνης.
Ο πρόεδρος Ομπάμα αρνήθηκε να προβλέψει, σε τι ποσοστό θα επηρεάσει τις τιμές του προϊόντος η αποδέσμευση ποσοτήτων πετρελαίου από τα "στρατηγικά" αποθέματα των ΗΠΑ, υπήρξε όμως κατηγορηματικός ότι με τις ποσότητες που ενδεχομένως θα αποδεσμευτούν, θα "διορθωθούν" ανωμαλίες στον ομαλό εφοδιασμό της βορειοαμερικανικής αγοράς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ομπάμα, η άντληση ποσοτήτων από τα εν λόγω αποθέματα "δεν είναι, ακόμα, αναγκαία. Εάν, όμως, η περίσταση το απαιτήσει, θα αντλήσουμε σημαντικές ποσότητες από τα 'στρατηγικά' μας αποθέματα".
Παραδέχθηκε συγχρόνως ότι η "αναταραχή στη Βόρεια Αφρική και στην Μέση Ανατολή επιτείνουν την αβεβαιότητα".
"Ομως τώρα υπάρχουν τα καλά νέα", πρόσθεσε, "η διεθνής κοινότητα μπορεί να διαχειριστεί τις δυσχέρειες στον εφοδιασμό πετρελαίου, σαν την παρούσα. Αλλα πετρελαιοπαραγωγά κράτη έχουν δεσμευτεί να παράγουν περισσότερο πετρέλαιο, θα συνεχίσουμε να είμαστε συντονισμένοι με τους εταίρους μας στη διεθνή κοινότητα, γιά να υπάρχουν επιλογές, όταν η προσφορά διαταραχθεί".
Τέλος, αναφερόμενος στον καταρτιζόμενο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2012 ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις γιά το ζήτημα μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων ενδέχεται να ξεπεράσουν το συμφωνηθέν όριο της 18ης Μαρτίου. "Θα χρειαστεί πιθανότατα μεγαλύτερος χρόνος γιά να γεφυρωθούν οι διαφωνίες" των δύο πλευρών, σημείωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.


ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ Πηγή: ΑΠΕ

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.