Στον Χάρη Παμπούκη η ναυτιλία

Ο Αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθηγητής Χάρης Παμπούκης, είναι το νέο πρόσωπο στο οποίο θα ανατεθεί η ατζέντα της Ελληνικής ναυτιλίας, όπως προκύπτει από την απορρόφηση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας το οποίο και καταργείται.

Ο Χάρης Παμπούκης γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και είναι τακτικός καθηγητής ιδιωτικού διεθνούς δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Σπούδασε νομικά στο Παρίσι (Paris I - Pantheon - Sorbonne). Κατάγεται από την Ακράτα καθώς και από την παλαιά οικογένεια Ακύλα της Σαντορίνης. 



Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και εξελέγη το 1991 λέκτορας στο νομικό τμήμα του πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1997 έγινε επίκουρος, το 2005 αναπληρωτής και το 2009 τακτικός καθηγητής ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και του δικαίου διεθνών συναλλαγών.

Το 1990 άνοιξε δικηγορικό γραφείο με τους Σπύρο Φλογαΐτη και Γλυκερία Σιούτη. Το 1999 διορίστηκε γενικός γραμματέας διοίκησης και οργάνωσης του υπουργείου εξωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2001. Έχει συγγράψει αρκετές νομικές μονογραφίες.

Στην κυβέρνηση Παπανδρέου που σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός επικρατείας στον πρωθυπουργό.

Κατά την περίοδο 1996-1997 διετέλλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, ενώ την περίοδο 1999-2001 ήταν Γενικός Γραμματέας Διοίκησης και Οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο  Χάρης Παμπούκης θεωρείται ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου επι σειρά ετών.

Να σημειωθεί ότι ουσιαστικός παραμένει ο ρόλος του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη στη ναυτιλιακή ατζέντα.

Η προγενέστερη θητεία του στον τομέα εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά καθώς ο κ. Χρυσοχοίδης γνωρίζει ήδη και πρόσωπα και πράγματα για τη ναυτιλία.






















ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.